Aangenaam: Kris – hovenier onderhoud

Aangenaam: Kris – hovenier onderhoud 

Jonkers hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en goed geschoold personeel. Echter kiezen steeds minder jongeren voor een hoveniersopleiding. We doen ons best om zoveel mogelijk jongeren te enthousiasmeren voor ons mooie vak. Zo bieden we leerwerktrajecten aan om jongeren zonder hoveniersdiploma het vak te leren. Kris is sinds maart werkzaam bij Jonkers. Hij werkt vier dagen mee als hovenier onderhoud en gaat één dag in de week naar school.

Buitenbaan

Na een opleiding dierverzorging was het lastig voor Kris om een baan te vinden. “Er was weinig werk te vinden in de dierverzorging. Ik houd van buiten werken dus ben ik verder gaan kijken wat er nog meer te vinden was. Uiteindelijk kwam ik bij Versado uit en via hun ben ik in maart bij Jonkers terecht gekomen.” In augustus is Kris via CITAVERDE Beroepsopleidingen gestart met de opleiding tot hovenier. “Deze studie duurt drie jaar maar ik kan in het tweede jaar beginnen omdat ik al een MBO opleiding afgerond heb.”

Veelzijdig

Kris ervaart het hoveniersvak als heel divers. “Het is gevarieerd werk. Ik werk voornamelijk in het onderhoud. Elk seizoen heeft zijn eigen onderhoudswerkzaamheden. We hebben net een hele warme periode gehad en nu komt de herfst er weer aan. Dit maakt het werk heel divers. Daarnaast is Jonkers ook een wat groter bedrijf dus kun je veel verschillende kanten op en van verschillende aspecten van het vak ‘proeven’. Je komt ook op veel verschillende plaatsen. Zo heb ik ook eens op een daktuin meegewerkt, dat was wel speciaal.”

Leerzaam en eervol

Kris zijn vingers beginnen steeds groener te kleuren. “Het afgelopen half jaar heb ik al veel geleerd over het vak via mijn collega’s en sinds kort ook via de opleiding.” Hij behaalt veel eer aan zijn werk. “Het werken in het onderhoud vind ik tot nu toe nog het leukst. Tijdens de werkzaamheden zie je meteen je eigen resultaat. Alles weer netjes bijgewerkt, dat is mooi om te zien.”

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Roy Peeters

Aangenaam: Roy Peeters

Dakterras

Dakterras