Aangenaam: Roy Allround hovenier

Aangenaam: Roy Allround hovenier 

Jonkers is altijd op zoek naar hoveniers die allround inzetbaar zijn. Zo kunnen ze altijd aan de slag waar het nodig is. Roy is allround hovenier bij Jonkers sinds april. In twee maanden tijd heeft hij al veel gezien en geleerd bij ons. Maak kennis met Roy en zijn werkzaamheden als allround hovenier.

Diversiteit

Na zijn studie ‘Hovenier Tuin, Park en Landschap’ ging Roy aan de slag bij een klein hoveniersbedrijf. Na twee jaar hier gewerkt te hebben, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik wilde graag bij een groter bedrijf werken waar ik nieuwe dingen kan leren”, vertelt Roy. “Via een vriend werd ik getipt om eens bij Jonkers te solliciteren. Er waren diverse vacatures. >Allround hovenier paste het beste bij mij. Bij elke klus ga ik met andere collega´s op pad. Ik doe vanalles: van het aanleggen van daktuinen tot het knippen van hagen in het onderhoud.”

Van niets tot iets

Het liefst werkt Roy in de tuinaanleg. “Het leuke hiervan is dat je van niets iets heel moois maakt. Ook is de aanleg van een tuin elke keer anders, je moet erbij blijven nadenken. De aanleg van daktuinen is ook leuk, al is dat iets heel nieuws voor mij. Dit maakt het werk uitdagend.”

Hoveniersvak: vrijheid in de buitenlucht

“Het klinkt misschien raar, maar het mooie aan het hoveniersvak is de vrijheid die je hebt. Je deelt je eigen werkzaamheden in op een manier die je zelf fijn vindt. Er is niemand die je op de vingers kijkt en vertelt hoe jij je werk moet doen. Die vrijheid ervaar je denk ik ook omdat je buiten aan het werk bent en niet continu met je collega’s ergens binnen op een vaste locatie bezig bent. Je komt op veel verschillende plaatsen, de omgeving is altijd anders. En ik werk graag buiten. Als kind zat ik al veel buiten in de zandbak en nog altijd beleef ik hier veel plezier aan!”

Lijkt een baan als allround hovenier jou ook wel wat? We hebben nog een> vacature!

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Daktuinen

Aanleg daktuinen

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud