Tuinaanleg Familie van Dijk

Tuinaanleg Familie van Dijk 

26 mei 2017

De familie Van Dijk woont sinds een jaar in een prachtig huis aan het Waterloopark in Steijl. Eerst werd de woning ingericht en toen was de tuin aan de beurt. Terwijl William van speelse vormen houdt, gaf Nancy de voorkeur aan een strakke belijning. Mark van Mierlo ging met deze wensen aan de slag en zie hier het resultaat.

“In januari hebben we via internet voorbeeldtuinen bekeken”, vertelt William. “We maakten een selectie van planten en ontwerpen die we mooi vonden. Vervolgens hebben we offertes opgevraagd bij verschillende hoveniers. Jonkers hoveniers was daar één van. Zij waren niet de goedkoopste, maar hun benadering en de manier waarop zij ons adviseerden sprak ons erg aan. Hierdoor hebben we niet alleen naar de prijs gekeken, maar vooral ook ons gevoel gevolgd.”

Van Dijk

Van Dijk

Van Dijk

Van Dijk

Tuininspiratie

William en Nancy lieten Mark van Mierlo alle inspiratiefoto’s zien en samen bespraken zij hun tuinwensen. Met deze informatie werkte Mark een schets uit. “Die eerste schets beviel zo goed dat we slechts een paar kleine details hebben gewijzigd”, vertelt William. “De rest was precies hoe wij het hebben wilden. Een mooi detail is bijvoorbeeld de hoge ronde plantenbak. Over een paar weken staat deze vol met kleurrijke Vinca minor”

 

In maart 2017 werd de tuin aangelegd, hierbij werd bestrating aangebracht bestaande uit grote keramische tegels. Verder zijn er twee terrassen, een stuk gazon, enkele plantenborders en voor dochter Ella een groot speeltoestel aangebracht. In de ochtend staat de zon op het terras dat aan de keuken grenst. Tegen de avond zit het gezin op het terras dat dieper in de tuin is gelegen. Dan schijnt daar de zon.

Van Dijk

Van Dijk

Van Dijk

Van Dijk

Spelenderwijs

“Een van de tips die Mark ons gaf, is het plaatsen van kunstgras onder het speeltoestel. Hier kun je lastig bij met de grasmaaier en met kunstgras krijg je geen kale plekken door het geschommel”, zegt William. “Het kunstgras dat wij kozen is de meest dikke variant. Ella valt nog wel eens uit het speeltoestel en het gras dempt haar val, bovendien was deze het mooist. Aan de andere kant van de heg ligt wel echt gras, daar kan Ella in de zomer lekker op spelen.”

 

De verlichting en de beplanting heeft William zelf aangebracht. “Een vriend van mij is led-importeur. Bij hem heb ik het een en ander uitgezocht en vervolgens zelf geïnstalleerd. Sindsdien heeft het al aardig geregend, maar ik heb nog geen kortsluiting gehad”, zegt William lachend. “Ook ’s avonds ziet de tuin er nu geweldig uit. Ja, het is heerlijk toeven hier. Sinds kort heb ik elke dinsdag papa-dag. Terwijl Ella speelt, sta ik wat te snoeien, te maaien of te schoffelen. Dat bevalt me erg goed.”

Van Dijk

Van Dijk

Van Dijk

Van Dijk

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinontwerp

Tuinontwerp

voorbeeld tuinen

Voorbeeld tuinen