RANOX plaatst exclusion flaps voor vleermuizen

RANOX natuuraannemer plaatst exclusion flaps op het MECC  

RANOX natuuraannemer heeft bij het MECC in Maastricht exclusion flaps geplaatst als mitigerende maatregel. In het MECC wonen beschermde vleermuizen die door de toekomstige verbouwing van het MECC verstoord zullen worden. Om de vleermuizen zo min mogelijk last te laten ondervinden van deze verbouwing kreeg RANOX natuuraannemer de opdracht de vleermuizen tijdelijk naar een andere behuizing te lokken.

Voor deze opdracht ontwierp RANOX exclusion flaps. Deze flaps plaatste RANOX net boven de stootvoegen, waar de vleermuis normaal naar binnen gaat. Via deze flaps kan de vleermuis wel naar buiten, maar niet meer naar binnen. Het is een diervriendelijke manier om de vleermuizen tijdelijk uit het MECC te leiden.

Bekijk de toelichting van Dennis op dit project: 

Alternatieve behuizing

Naast het aanbrengen van exclusion flaps zijn er ook andere mitigerende maatregelen genomen. Vorig jaar plaatste RANOX natuuraannemer vervangende vleermuiskastjes aan de buitengevels van het MECC, zodat de vleermuizen daarin kunnen verblijven zolang de verbouwing duurt.

 

Na de verbouwing zullen er opnieuw gaten in de spouwmuren worden gemaakt, zodat de vleermuizen weer terug naar binnen kunnen.

Wil je meer weten over dit project of over de exclusion flaps? 

Neem dan contact op met:

Dennis van Hooren

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Faunascherm beschermt dieren

Faunascherm beschermt dieren

RANOX

Samenwerking met RANOX

Hagedissen

Stenen stapelen voor de levendbarende hagedis