Klaar om kansen te grijpen

Klaar om kansen te grijpen 

05 januari 2015

Aan het begin van een nieuw jaar is het altijd goed om even terug én vooruit te kijken. Want elk jaar heeft zo zijn unieke gebeurtenissen. Kenmerkend voor 2014 was het zachte weer; hierdoor waren in het onderhoud alle hens aan dek nodig. Sportvelden kregen van ons daarom meer dan 50 maaibeurten dit jaar, terwijl dit er normaal 40 tot 45 zijn. Ondanks het groeizame weer hebben we de kwaliteit waar we als hoveniersbedrijf voor staan goed overeind kunnen houden.

Bijzondere daktuinen

In 2014 hebben we mooie projecten kunnen uitvoeren. Zoals een multifunctionele daktuin bij een school in Helmond, de daktuin bij de Stadhouder in Weert, en natuurlijk de grote vlonder op het dakterras van de Maaspoort Venlo.

 

Gemeenten kiezen voor kleur

2014 was ook het jaar van GreentoColour®; het vaste plantenconcept voor openbaar groen. We hebben in diverse gemeenten - waaronder Venray, Maasbracht, Roermond en Heerlen - het openbaar groen laten opbloeien door de aanplant van kleurrijke onderhoudsarme vaste planten. En het resultaat, daar zijn we best trots op; we hebben de kwaliteit van leven in de stad verhoogd, door meer biodiversiteit en een kleurrijk straatbeeld te realiseren. Dit trekt dieren en mensen in positieve zin aan.

 

Het succes van GreentoColour® in openbaar groen heeft ons geïnspireerd om dit concept toepasbaar te maken voor kleinschalige projecten. Voor bedrijfstuinen bijvoorbeeld, maar zeker ook voor particulieren behoort een onderhoudsarme levende tuin tot de mogelijkheden!

 

Kwaliteit voorop

In 2015 zien we volop kansen; er zitten veel interessante projecten in de pijpleiding. Op onderhoudsgebied zien we bijvoorbeeld volop beweging in de markt. In aanbestedingstrajecten wordt er steeds vaker op kwaliteit geselecteerd. Dit betekent meer kansen voor bedrijven die staan voor kwaliteit. We merken dat aan den lijve en we zijn blij met deze ontwikkelingen.

 

Iedereen een kans

Plantsoenaanleg en –onderhoud vormt circa 50 % van de groenvoorziening in Nederland. Dit werk wordt momenteel grotendeels uitgevoerd door SW-bedrijven. Door de participatiewet en door de noodzaak van SW-bedrijven om personeel bij reguliere bedrijven onder te brengen, ontstaan ook hier mogelijkheden voor ons. Samen met de collega's van Noord Limburgs Groen zet Jonkers hoveniers zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek te bieden in het hoveniersvak.

 

Jonkers hoveniers start vol vertrouwen aan 2015. Het zijn geen gemakkelijke, maar wel interessante tijden voor de groenbranche. Zeker wanneer de economie weer wat aantrekt, zullen er kansen voorbij komen die we met twee handen zullen aangrijpen. Wij zijn er klaar voor!

 

Het team van Jonkers hoveniers wenst iedereen een gezond en kleurrijk 2015!