Aangenaam: Wiek - Hovenier onderhoud

Aangenaam: Wiek - Hovenier onderhoud 

De lente is weer in volle gang. Voor onze hoveniers die werkzaam zijn in het onderhoud is dit de drukste tijd van het jaar. Menig tuin, groenvoorziening of plantsoen krijgt in deze periode een oppeppende voorjaarsbeurt. Wiek is een van onze hoveniers onderhoud, hij zorgt er voor dat het groen goed is voorbereid op een nieuw groeiseizoen.

Wiek is sinds 2007 in dienst bij Jonkers hoveniers. Hij ontving zijn hoveniersdiploma in 1985. Daarna werkte hij 11,5 jaar in een rozenkwekerij en vervolgens 7 jaar bij Speelpark Klein Zwitserland. “Ik heb altijd interesse gehad voor het hoveniersvak, en groene vingers die heb je of die heb je niet. Ik hou van dit vak omdat ik graag buiten ben in de natuur. En ik kan er mijn creativiteit in kwijt.”

Fijnschalig tuinonderhoud

Wiek werkt voornamelijk in het fijnschalig tuinonderhoud, dit is met name het onderhoud van tuinen of groenvoorzieningen van particulieren en bedrijven. “Onderhoud aan particuliere tuinen vind ik het leukst. Je hebt persoonlijk contact met klanten en mensen zijn blij als hun tuin er na een onderhoudsbeurt weer mooi bij ligt.”

Divers tuinonderhoud

Tuinonderhoud is heel divers. “Ik kom bij bedrijven én particulieren. Op een paar plaatsen onderhoud ik ook interieurbeplanting. En ik ga nu beginnen met het onderhoud aan GreentoColour®-projecten. Hiervoor heb ik bij drie projecten meegelopen in de aanleg van GreentoColour®-beplanting. Want om iets te kunnen onderhouden, moet je ook weten hoe het is aangelegd.”

Energetische tuin

Wiek heeft zelf een grote tuin van circa 700m2, compleet met terras, gazon, siertuin, moestuin, broeikas, kippenhok en garage. Deze heeft hij zelf ontworpen en aangelegd. De moestuin heeft hij aangelegd volgens de principes van de energetische tuin. “In de tuin bezig zijn, is een gevoelskwestie. Zo heb ik een opleiding gevolgd om met behulp van je gevoel invulling te geven aan een tuin. Je leert op een andere manier naar de tuin te kijken. Mijn eigen moestuin is daar een mooi voorbeeld van. Als ik in mijn tuin bezig ben, voel ik me helemaal ontspannen. Dat doet groen met mij.”

Ontwerp tuin Wiek Cremers

Ontwerp tuin Wiek Cremers

Tuin hovenier Wiek Cremers

Tuin hovenier Wiek Cremers

Tuin hovenier Wiek Cremers

Tuin hovenier Wiek Cremers

Tuin hovenier Wiek Cremers