De energetische tuin: een natuurlijk paradijs aan huis

De energetische tuin: een natuurlijk paradijs aan huis 

In de hectische wereld waarin we vandaag de dag leven, vervult de tuin steeds meer een rustpunt. Het is een verlengstuk van de woning geworden waarin we willen leven, werken, eten en rusten. De tuin is ook steeds meer persoonsgebonden en moet passen als een maatpak. Daarom volgt Wiek Cremers, werkzaam bij Jonkers hoveniers, een opleiding over het ontwerpen en aanleggen van energetische tuinen.

Een energetische tuin straalt rust uit en is in harmonie met de bewoners. Het is een tuin die goed voelt, goed groeit en waarin het goed vertoeven is. Dit alles is te realiseren door een juiste afstemming van technieken en materialen.

Een tuin die energie geeft

Het ontwerpen en aanleggen van een energetische tuin is een gevoelskwestie, met de wensenlijst van de klant als vertrekpunt. Om een goed ontwerp te kunnen maken is het belangrijk om contact te maken met alle informatie die in de tuin aanwezig is.

 

Door bijvoorbeeld sterk te focussen op de vraag wat de optimale plaats in de tuin is om te kunnen zitten, is op de plattegrond voelbaar waar het terras het beste kan komen. Deze plaatsbepalingen werken ook voor andere tuinonderdelen zoals een waterpartij, een border of boom.

Geur, kleur, vorm en materie in balans

Vanuit het grote geheel wordt er naar de details toe gewerkt, waarbij het gevoel steeds de boventoon voert. Deze werkwijze creëert een omgeving waarin je je prettig voelt omdat geur en kleur, vorm en materie, het karakter én de gedachtenkracht van de bewoners op elkaar worden afgestemd.

 

Mineraal, plant, dier en mens worden met elkaar in evenwicht gebracht volgens oeroude principes zoals Yin en Yang en de kracht van vormen. In een energetische tuin kun je je hoofd leegmaken en tegelijkertijd nieuwe energie opdoen.

 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op of kijk op www.feelgoodgarden.nl.