Ontdek de voordelen van deze modeltuin met een onderhoudsarme tuinborder

Ontdek de voordelen van deze modeltuin met een onderhoudsarme tuinborder 

Jonkers hoveniers hoort het steeds vaker: u wilt een onderhoudsarme tuin waarvan u kunt genieten. Een tuin vol kleur, mooie details, een heerlijke zithoek en vlinders plus andere dieren die uw tuin tot een puur stukje natuur maken. Dat kan!

Concept onderhoudsvrije levende tuin

Binnen drie jaar een onderhoudsarme tuin vol leven, waar u vanaf dag 1 volop van kunt genieten. Het kan! Bent u benieuwd hoe Jonkers hoveniers dit voor u kan realiseren en wat de kosten zijn? Bekijk de voorbeeldtuin en stel ons gerust uw vragen.

Voorbeeldtuin

Jonkers hoveniers kan deze voorbeeldtuin aanleggen. Hij bestaat uit 36 m² border en 50 m² gazon, waarvan het onderhoud op jaarbasis na drie jaar slechts 1,5 uur per maand vergt. Dit is exclusief het gras maaien. In de eerste drie jaar voert Jonkers hoveniers het onderhoud graag voor u uit, waarmee we een solide basis leggen voor een onderhoudsarme, kleurrijke tuin vol leven. Maar, dit kunt u uiteraard ook zelf doen.

Tuinonderhoud

Jonkers hoveniers garandeert een onderhoudsarme kleurrijke tuin door enkel specifieke aanleg- en onderhoudstechnieken toe te passen, namelijk:

  • Ouderwetse grondverbetering met veel lucht en organische stof
  • Het poten van planten met een grotere kluit dan normaal
  • Meer planten per m2 poten, voor een snelle bodembedekking
  • De beplanting wordt in het voorjaar gemaaid. Het maaisel laten we liggen zodat het organische stofgehalte in de grond niet verminderd.

 

Het resultaat

  • Elke maand biedt uw tuin een uniek kleurenpallet, waarmee u elke seizoen optimaal beleeft.
  • Van april t/m oktober geniet u van een afwisselend bloeiende beplanting
  • Uw bloeiende tuin trekt bijen, vlinders en vogels aan en komt zo geheel tot leven
  • Met deze aanpak bent u gegarandeerd van een minimale tijdsbesteding voor het onderhoud van uw tuin. Zeker wanneer u een robotmaaier inzet.

 

Kostenoverzicht

Aanleg voorbeeldtuin van 86 m² is € 4.400,-- inclusief btw tot 1-1-2015. Dit bedrag is exclusief het rooien van bestaande beplanting en verharding, en exclusief de aan- en afvoerkosten verder dan 10 kilometer. Uw tuin dient toegankelijk te zijn voor machines met een breedte van 2 meter.

 

Optioneel

Onderhoud:

1ste jaar 2220,- = 10 – 12 onderhoudsbeurten

2de jaar 1920,- = 9 onderhoudsbeurten

3de jaar 1565,- = 8 onderhoudsbeurten

Dit is inclusief btw en exclusief gazon maaien en water geven.

Robotmaaier 1800,- incl. installatie en BTW

 

Tuinonderhoud door Jonkers hoveniers

Wanneer u ervoor kiest het onderhoud door Jonkers hoveniers uit te laten voeren, bent u ervan verzekerd dat onderstaande werkzaamheden tijdig en vakkundig worden uitgevoerd.

 

Onderhoudswerkzaamheden border:

Mulchen en bemesten bodembedekkende beplanting

In het voorjaar worden de bodembedekkende vaste planten afgemaaid. Het maaisel blijft liggen en vormt een strooisellaag op de grond. Door het bodemleven wordt deze laag uiteindelijk omgezet in humus voor de planten. Tevens wordt bemest met biologisch organische mest om de noodzakelijke voedingselementen toe te voegen en de activiteit van het bodemleven op peil te houden.

Snoei overige beplanting

Indien er heesters of andere beplanting in de tuin staan, worden deze op het daarvoor geschikte moment gesnoeid, ook hagen worden in het seizoen strak geknipt.

Onkruidbestrijding

Bij elke onderhoudsbeurt bestrijden we ook het onkruid door te schoffelen en/of handmatig te wieden.

Inboetgarantie zolang onderhoudscontract loopt

Planten die afsterven worden aan het eind van het groeiseizoen vervangen door nieuwe planten. Wel verwachten we van de klant dat de beplanting water krijgt zodra het nodig is, vooral het eerste jaar.

 

 

Onderhoudswerkzaamheden gazon

Maaien en kantjes steken

Bij aanleg wordt het gazon goed bemest. Daarom bestaat het gazononderhoud in het eerste jaar vooral uit maaien en 2x kantjes steken. In de loop van het groeiseizoen wordt het gazon nog 1x bemest met een biologisch organische meststof.

Verticuteren doorzaaien

Vanaf het 2e jaar bestaat het gazononderhoud ook uit verticuteren en doorzaaien waar dat nodig is. In het najaar wordt de pH gemeten en eventueel een kalkgift uitgevoerd.

Bemesten gazon

Verder wordt het gazon 2x per jaar bemest met een biologisch organische meststof om bodemleven en voeding op peil te houden.