Kleur uw dakterras met plantenbakken

Kleur uw dakterras met plantenbakken 

Om ruimte optimaal te benutten en de tuinbeleving op een dakterras mogelijk te maken, zijn plantenbakken een uitkomst. Met behulp van speciale plantenbakken en randelementen kan een dak of dakterras worden omgebouwd tot een groene oase.

Plantenbakken en randelementen

De plantenbakken en randelementen waar Jonkers daktuinen mee werkt, zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Er worden plantenbakken aangeboden van aluminium, polyester(-beton), hardhout, verzinkt staal en CorTenstaal. Daarnaast kan een dakterras verrijkt worden met een vuur-, haard- of waterelement. Een dakterras kan zo op maat ingericht worden.

Gewicht en watervoorraad

Bij de aanleg van een daktuin is het totaalgewicht van belang. Het gewicht bepaalt de mogelijkheden van potten en beplanting. Verder wordt er in de opbouw van een daktuin rekening gehouden met de watervoorraad. De plantenbakken kunnen voorzien zijn van een gesloten systeem met een ingebouwde waterstuwing. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van neerslagwater en beperkt het waterverbruik zich tot een minimum.

Plantenbakken dakterras

Border dakterras

Randelement dakterras

Plantenbakken dakterras

Plantenbakken dakterras

Randelement dakterras