Genieten van het buitenleven met een ruim terras

Genieten van het buitenleven met een ruim terras 

Het voorjaar komt er aan; de tijd dat iedereen weer meer naar buiten gaat. En wat is er nu lekkerder dan op een zonnige voorjaarsdag heerlijk buiten te genieten van de eerste zonnestralen op jouw eigen terras? Een familie uit Venlo vond in 2017 dat het tijd was om hun terras een opknapbeurt te geven. Het terras is in oppervlakte verdubbeld en afgelopen zomer werden hier al veel uren doorgebracht.

Trouwe klant

De familie is al 15 jaar klant bij Jonkers. Toen zij hun woning kochten, hebben zij de hele tuin door Jonkers laten vernieuwen. Er werd een taxushaag geplaatst in combinatie met leilindes en bomen voor meer privacy. Aan de voorkant van het huis werd nieuwe beplanting en bestrating aangelegd. En sindsdien komt onze vakman Hans Backhuijs twee keer per jaar de tuin een grote onderhoudsbeurt geven.

 

“We vroegen Jonkers ons terras aan te pakken, omdat zij in 2004 ook onze voortuin hebben aangelegd met bestrating voor de oprit en een pad naar de voordeur. Dat kunnen ze dus ook”, vertelt meneer.

Van Nijf

Een toegankelijk ruim terras

Het oude terras was 26 m2 groot en toe aan een opknapbeurt. De familie wilde graag meer ruimte om te kunnen zitten. “Het oude terras waren we moe. We hadden net te weinig ruimte om met ons gezin en de kleinkinderen te kunnen zitten. Daarom wilden we het terras graag verlengen en het voor de kleinkinderen makkelijker toegankelijk maken door de traptreden naar de tuin minder hoog te maken”, licht meneer toe

Renovatie terras

In september 2017 werd het terras vergroot tot een oppervlakte van 55 m2. In het voorjaar van 2018 werden er bloembakken geplaatst. “We wilden graag groene beplanting in de bloembakken, die niet te groot wordt en kleur krijgt gedurende het seizoen”, vertelt meneer.

 

Er is gekozen voor Nepeta, die bijna het hele seizoen bloeit. Deze wordt dit voorjaar vervangen omdat hij toch wat groot wordt. Verder is er Buxus geplant, maar ook deze zal worden vervangen in verband met de buxusmot.

De familie is tevreden met het resultaat. En met het mooie weer van afgelopen zomer werd het terras optimaal benut. “Zodra het weer het maar even toelaat zitten we buiten. We hopen ook deze zomer weer volop van ons nieuwe terras te kunnen genieten met z’n allen!”

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinontwerp

Tuinontwerp

voorbeeld tuinen

Voorbeeld tuinen