Aangenaam: Toon – hovenier onderhoud

Aangenaam: Toon – hovenier onderhoud 

Het voorjaar is in volle gang, de periode dat het groen om ons heen weer volop groeit. In deze tijd van het jaar vormt het onderhoud van tuinen, perken, plantsoenen en andere groenvoorzieningen een groot deel van de werkzaamheden die Jonkers hoveniers uitvoert. Toon is een van onze hoveniers in het onderhoud.

Toon is bij Jonkers hoveniers aan het werk gekomen via Arkant, onderdeel van de NLW Groep. Hij volgt momenteel nog de opleiding tot hovenier. Binnenkort ontvangt hij zijn diploma niveau 3. Tijdens zijn opleiding kwam zowel aanleg als onderhoud aan bod. Zo volgde hij vakken als plantenkennis, aanleg van bestratingen en waterpartijen, aanleg en onderhoud van het gazon, enzovoorts. “Ik ben opgegroeid op de kwekerij en akkerbouwbedrijf van mijn vader dus vandaar de groene vingers. Het mooiste aan het hoveniersvak vind ik machinewerk, zoals grasvelden maaien en tractorwerkzaamheden. Ik werk daarom graag in het grootschalig onderhoud van bijvoorbeeld bedrijfstuinen.”

 

Toon is graag buiten bezig en vindt veel afwisseling in zijn werkzaamheden. “De ene keer werk ik met GreentoColour®-beplanting en de andere keer met Heem bloemenweiden. Het is leuk om te werken met verschillende soorten beplanting. Je ziet bijvoorbeeld hoe planten en bloemen bepaalde insecten zoals vlinders en bijen aantrekken. Het is interessant om dit te zien en te volgen hoe de natuur zich ontwikkelt en opgroeit.”