voordelen solargroendak

De voordelen van een solargroendak 

Groene daken hebben een waterbufferende en isolerende werking en een gunstige invloed op de luchtkwaliteit. De isolerende werking zorgt er bijvoorbeeld voor dat u in de winter het huis minder hoeft te verwarmen en in de zomer minder hoeft te koelen. Dit levert dus direct een besparing op de energierekening! Bovendien gaat dakbedekking onder dakbegroeiing langer mee dan op een gewoon dak waardoor u lagere exploitatiekosten heeft. Daarnaast heeft een groen dak een waarde verhogend effect op uw huis / bedrijfspand.

 

Zonnedaken leveren hun bijdrage aan een schoner milieu door op een alternatieve manier energie op te wekken. Daarnaast profiteert u van de schone stroom die uw zonnepanelen opleveren. Onder andere om deze redenen zijn zowel het groen- als het zonnedak erg populair en biedt een combinatie van beide type daken veel voordelen.

Meer rendement met een solargroendak

Het groen op daken absorbeert regenwater en bevordert de verdamping. Hierdoor wordt de temperatuur van de lucht in de omgeving lager. Omdat zonnecellen beter functioneren bij lagere temperaturen, wordt hun efficiëntie hoger. Onderzoeken, uitgevoerd door 'The Bronx Design and Construction Academy', door 'The American Solar Energy Society', en door Groendakinfo, tonen aan dat de efficiëntie van zonnepanelen op een groen dak negen tot zestien procent hoger is dan de efficiëntie van zonnepanelen op een gewoon dak.

 

Bekijk de film over solargroendaken van Optigrün:

Wil je meer weten over solargroendaken?

Peter Maessen

Bekijk ook onderstaande pagina's 

solargroendak

Solargroendak

subsidie solargroendak

Subsidie solargroendak