Tuintips voor als je op vakantie gaat

Tuintips voor als je op vakantie gaat 

Nu de temperatuur buiten oploopt heeft jouw tuin extra aandacht nodig. De meeste planten hebben behoefte aan meer verzorging. Bijvoorbeeld met meer water of schaduw. Het gras mag regelmatig gemaaid worden en verdorde bloemen kun je verwijderen om de aanwas van nieuwe bloemen te stimuleren. Deze kleine klusjes zijn nodig om jouw tuin mooi en vitaal te houden, ook wanneer je op vakantie bent. Daarom geeft Jonkers tuintips voor de vakantieperiode.

Een goed begin is het halve werk

Het beste is om de tuin vlak voor vertrek nog een onderhoudsbeurt te geven. Maak de tuin onkruidvrij en knip alle uitgebloeide bloemen uit de planten. Door de bodem rondom je planten te bedekken met houtsnippers of een mulchlaag droogt deze minder snel uit. Berg spullen op die kunnen omvallen of wegwaaien. Zo voorkom je dat tijdens een hevige storm- of regenbui jouw tuin beschadigd raakt door meubilair zoals een parasol.

Zorg voor voldoende water

Iedereen heeft in de zomer behoefte aan extra water, ook planten. Wanneer je langer dan een paar dagen op vakantie gaat, is het raadzaam om de buren, familie of vrienden te vragen voor jouw planten te zorgen. Een andere oplossing is een automatische tuinsproeier met timer of vaste waterinstallatie. De beste sproeitijd is ‘s morgens vroeg of laat in de avond. Wanneer je water geeft in de volle zon, kan de plant verbranden. Aan het begin of aan het einde van de dag hebben planten bovendien de meeste tijd om het water goed in zich op te nemen voordat de warme zon het verdampt.

Maai niet te kort

Maai vlak voor je op vakantie gaat het gras nog een keer. Maai het niet extra kort zodat het wat langer meekan. Door het gras wat langer te laten, bescherm je het tegen uitdrogen bij warm weer.

Bescherm uw planten

Heb je niemand om voor jouw planten te zorgen tijdens de vakantie? Zet dan zoveel mogelijk planten in een pot op een schaduwrijk plekje. Als het kan in een teiltje met water. Natuurlijk kun je ook Jonkers vragen de zorg van jouw planten over te nemen gedurende de vakantie.

Wil jij dat Jonkers jouw tuin verzorgt tijdens de vakantie? 

Neem dan contact op met:

Bart Jonkers

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

beregening

Beregening

tuinonderhoud

Tuinonderhoud

beregeningsplan

Beregeningsplan