Onderhoud daktuin Hof van Egmond

Onderhoud daktuin  
Hof van Egmond in goede handen 

Wooncomplex Hof van Egmond aan de Karel van Egmondstraat in Venlo bestaat uit 35 ruime appartementen met een gezamenlijk daktuin. Deze tuin ligt boven de ondergrondse parkeergarage dat de drie residenties met elkaar verbindt. Quant Architectuur vroeg Jonkers daktuinen in 2010 mee te denken over de invulling van de daktuin. Waarna aannemer bouwbedrijf Haegens Bouw uit Horst Jonkers daktuinen inschakelde voor de realisatie. In juni 2010 is de daktuin aangelegd en sindsdien voert Jonkers daktuinen het onderhoud uit.

Voor de aankleding van de daktuin kozen we voor onderhoudsvriendelijke tegelverharding, vaste bodembedekkende beplanting, lage heesters en gazon. Aan de straatkant zijn 1,5 meter hoge hagen geplaatst die het dakterras een natuurlijke afscheiding geven en een intieme sfeer creëren. De daktuin is voorzien van een automatische beregeningsinstallatie en een waterbuffer. Deze waterbuffer is erg belangrijk omdat bij hevige regenval het rioolstelsel zo min mogelijk belast moet worden. Als groene aankleding is onder meer gekozen voor de Parrotia (boom), Hemerocallis, Hosta, Salvia en Echinacea (vaste planten). Het resultaat is een sfeervolle daktuin die een aangename sociale synergie creëert.

hof van egmond venlo

tuinonderhoud hof van egmond venlo

tuinonderhoud hof van egmond venlo

tuinonderhoud hof van egmond venlo

Daktuin onderhoud

Het onderhoud door Jonkers daktuinen bestaat uit: een uitgebreide voorjaarsbeurt en najaarsbeurt, in het voor- en najaar krijgt de automatische beregening een onderhoudsbeurt, tijdens het seizoen wordt maandelijks alle beplanting verzorgd en een keer per week wordt het gras gemaaid. “De samenwerking met de hoveniers van Jonkers verloopt heel goed”, vertelt Harm Walstock, bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren. “We hebben nergens omkijken naar; snoeien, gras maaien, de automatische beregening goed instellen. Het onderhoud loopt geheel op rolletjes en onze daktuin ziet er dankzij Jonkers daktuinen het hele jaar door netjes uit. Het is de investering zeker waard.”

 

“We zien ook altijd dezelfde hoveniers. Hierdoor zijn de lijntjes kort en verloopt de communicatie heel vlot. Als er beplanting vervangen moet worden geven we dit aan en wordt het ingepland. Binnenkort worden bijvoorbeeld de lavendelstruiken vervangen, na zeven jaar zijn deze houterig geworden. Ja, we zijn heel tevreden over de samenwerking.”

hof van egmond

hof van egmond

hof van egmond

hof van egmond

hof van egmond venlo

hof van egmond venlo

hof van egmond venlo

hof van egmond venlo

hof van egmond

hof van egmond

hof van egmond

hof van egmond

Wil je meer informatie over daktuinonderhoud  
door Jonkers daktuinen? 

Neem dan contact op met

Peter Maessen

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud in mei

Tuinonderhoud in mei

Onderhoudscontract

Contract onderhoud