Tuincentrum Leurs in Venlo voert wowfactor ook buiten door met GreentoColour®

Tuincentrum Leurs in Venlo voert wowfactor ook buiten door met GreentoColour®  

19 juni 2019

Tuincentrum Leurs in Venlo is niet alleen één van de grootste tuincentra in Nederland en België, het heeft ook de ambitie om hét tuincentrum van de toekomst te worden. Bezoekers kunnen hier terecht voor mooie producten voor in de tuin én in huis. Het complete concept kenmerkt zich door drie kernwoorden: wow, fun en gemak. Eigenaresse is Peggy Leurs, die het tuincentrum samen met partner Bart Renkens runt. Om ook op de parkeerplaats een wowfactor te creëren besloten zij de vele plantvakken te laten beplanten met GreentoColour® door Jonkers.

In ons assortiment verkopen wij al jaren de planten van plantenkweker Griffioen te Wassenaar onder de naam Hello Garden. Dit zijn kwalitatief zeer goede planten. Met eigenaar Bert Griffioen bespraken wij onze plannen om de buitenruimte rond ons tuincentrum te verfraaien met kleurrijke, op termijn onderhoudsarme planten”, vertelt Peggy. “Het idee hiervoor ontstond tijdens de Floriade 2012 in Venlo. Bij de entree van dit Floriade-terrein waren veel plantvakken met GreentoColour®-beplanting aangeplant; een succesvol onderhoudsarm concept van Griffioen. Wij kregen destijds heel veel enthousiaste reacties van bezoekers op deze beplanting, er was veel vraag naar. Deze wowfactor gaan wij nu ook op onze parkeerplaats creëren.”

Green to colour

Green to colour plantsoen Leudal voor aanleg

Green to colour

Green to colour

Offerte in gradaties

"Plantenkweker Griffioen werkt nauw samen met regionale partners verdeeld over heel Nederland. “Bert Griffioen vertelde ons dat Jonkers hoveniers de aangewezen partner voor ons was. Met Bert Griffioen en Peter Grubben van Jonkers hoveniers hebben wij vervolgens onze plannen besproken. Daarop kwamen zij met een ontwerp en beplantingsplan waarin diverse opties stonden benoemd. Op basis van het visuele resultaat, het beschikbare budget en het benodigde onderhoud hebben wij vervolgens onze keuzes gemaakt. Door de vele gradaties in de offerte die Jonkers ons aanbood, konden we zelf bepalen hoe ver we op al deze vlakken wilden gaan.”

Beplantingswensen

“De wensen die wij hebben ten aanzien van de beplanting zijn zeer divers: we willen plantenborders die 10 maanden per jaar in bloei staan. Niet alleen voor de uitstraling, ook om zo de biodiversiteit te bevorderen. De kleuren paars, blauw en wit voeren de boventoon, en de plantensoorten hebben verschillende hoogtes voor een speels en natuurlijk effect. Ook willen we dat de beplanting bij iedereen in de smaak valt. Of je nu van een strakke of van een wilde tuin houdt; de beplanting moet iedereen aanspreken.”

Leurs

Leurs

Leurs

Leurs

Mooi, onderhoudsarm en betaalbaar

“Met de renovatie van het buitenterrein willen we de uitstraling en de kwaliteit die we binnen nastreven ook buiten uitdragen. Jonkers hoveniers beplant alle plantvakken in januari en februari 2018. Ook worden er in blokvorm geknipte Haagbeuken geplaatst zodat er een sfeervolle oprijlaan ontstaat. De samenwerking met Jonkers verloopt erg prettig”, zegt Peggy.” Als we vragen hebben, krijg we snel en vakkundig een antwoord. Ook houdt Jonkers goed toezicht op een succesvol verloop van dit project. Ze ontzorgen ons volledig.”

Leurs

Leurs

Leurs

Gedurende drie jaar gaat Jonkers ook het onderhoud van het buitenterrein verzorgen. In deze drie jaar groeit de GreentoColour®-beplanting volledig dicht waardoor het personeel van Leurs er naderhand weinig werk aan heeft. “Met dit succesvolle GreentoColour®-vaste plantenconcept van Griffioen - dat wij tevens zelf verkopen onder de naam Hello Garden - zorgen we ervoor dat de entree van ons tuincentrum er het hele jaar door prachtig en kleurrijk bijligt, zonder dat ons personeel er uren onderhoud aan heeft”, zegt Peggy. “De planten die buiten in het GreentoColour®-concept zijn aangeplant, zijn binnen terug te vinden op de Hello Garden verkooptafels. Deze planten zijn heel betaalbaar, zo’n drie euro per plant. Waardoor GreentoColour® / Hello Garden voor iedereen een mooie en onderhoudsvriendelijke oplossing biedt!”

Wil je meer informatie over GreentoColour®-beplanting?  

Neem dan contact op met:

Peter Grubben

Bekijk ook onderstaande pagina's: 

Green to Colour

Meer over GreentoColour®

Voorbeelden Green to Colour

Voorbeelden GreentoColour®

Green to Colour Weert

GreentoColour® Weert