Tuinberegening

Tuinberegening 

Stelt u zich eens voor: het zonnetje schijnt, de temperatuur is ver boven de 20 graden en uw tuin staat prachtig in bloei. De buren zijn in de weer met slangen en sproeiers, u niet. Want uw tuin, gazon, bloemen en struiken zien er fris en gezond uit dankzij een computergestuurd beregeningssysteem dat elk stukje van de tuin bereikt. De tuin wordt beregend als het te droog is. Of u nu thuis bent of niet.

 

Rain Bird is de Europese standaard in beregeningsinstallaties. Met dit systeem wordt elk hoekje en kantje in uw tuin bereikt, van grasveld tot bloembed. U heeft er geen omkijken naar. Bovendien verhoogt een beregeningsinstallatie de waarde van uw huis en verspilt u geen kostbaar leidingwater, want de installatie gebruikt grondwater. Jonkers hoveniers is dealer van Rain Bird beregeningsinstallaties sinds 1997.

 

Aanleg tuinberegening

Voordat we met de aanleg van een Rainbird beregeningsinstallatie beginnen, doorlopen we drie stappen:

1. Eerst inventariseren we het perceel en uw wensen.

2. Vervolgens stellen we een plan op waarin de globale situering van de systeemelementen wordt aangegeven: put, kleppen, computer en bedieningspaneel, beregeningspomp, leidingen, tuinsproeier en druppelslangen.

3. En dan berekenen we de meest optimaal mogelijke situatie: voor zo min mogelijk kosten een zo goed mogelijk beregeningsplan.

 

Ontijzering

Het grondwater dat gebruikt wordt voor de beregening kan een bruine roestaanslag op uw tuinelementen veroorzaken. Dit komt door de hoeveelheid ijzer die in het grondwater zit. Met een ontijzeringsinstallatie kunt u dit voorkomen. Deze installatie filtert het ijzer uit het grondwater.

 

Kosten beregeningssysteem

De kosten voor een beregeningsinstallatie worden o.a. bepaald door:

• de aard en omvang van uw tuin;

• de aard en omvang van de beregeningsinstallatie;

• de kwaliteit van het gebruikte water;

• de diepte van het grondwater;

• en de mate van automatisering.

 

Onderhoud beregeningssysteem

Een beregeningsinstallatie heeft twee keer per jaar onderhoud nodig:

1. In het voorjaar om de installatie op te starten en goed af te stellen.

2. In het najaar om de installatie vorstvrij te maken.

Wilt u meer informatie over tuinberegening?

Bekijk ook onderstaande pagina's 

Rain Bird

tuinberegening

Maak uw installatie winterklaar