Tuinaanleg voorbeelden

Tuinaanleg voorbeelden 

Familie Hendrikx kiest voor tuin met een natuurlijk karakter

Drie jaar geleden kocht de familie Hendrikx een huis in Tegelen dat vervolgens helemaal naar wens werd ingericht. Ook de tuin kreeg een metamorfose. Waar eerst hoofdzakelijk bestrating lag, werd plaats gemaakt voor sfeervolle zithoekjes, biodiverse beplanting en een natuurvriendelijke uitstraling. “Wij houden van kleurrijke planten, en we wilden graag iets toevoegen dat van waarde is voor insecten en vogels”, vertelt Renée.

Het hele seizoen genieten van een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin

De dames Van der Lugt-Cox lieten in 2019 door Jonkers een nieuw ontwerp maken voor hun achtertuin. De oude tuin was vrij bewerkelijk, niet overal even toegankelijk en de verhardingen hadden hier en daar oneffenheden door opkomende boomwortels. Ook stond er een grote den in de tuin die niet meer vitaal was en verwijderd diende te worden. Bas Janssen van Jonkers ging aan de slag met een tuinontwerp en beplantingsplan, waarna de hoveniers van Jonkers de nieuwe tuin hebben aangelegd.

Duurzame nieuwbouwwoning omringd door kleurrijke tuin

De familie Franssen uit Reuver kocht in 2018 een volledig energieneutrale nieuwbouwwoning, waarbij ze de voor- en achtertuin volledig door Jonkers lieten ontwerpen en aanleggen. Ze wilden graag een natuurlijke en diervriendelijke tuin, waarin het hele jaar iets te zien en te beleven valt. Zie hier het resultaat.

Droomhuis omringd door parkachtige tuin

De familie Michorius kocht aan de Oude Venloseweg een bouwkavel waarop ze hun droomhuis bouwden. Rondom dit huis ligt ruim 1500 m2 grond die Jonkers om mocht vormen tot een verrassende tuin met een parkachtige uitstraling.

Een strakke levende tuin

Afgelopen zomer kon de familie Aarts uit Tegelen volop genieten van een volgroeide, bloeiende en levende tuin. In het voorjaar van 2018 lieten zij Jonkers zowel hun voor- als achtertuin geheel renoveren. De organische ronde vormen in de oorspronkelijke tuin, maakten plaats voor een eenvoudig strak ontwerp.

Nieuwbouwhuis aangelegd met speelse en gevarieerde groeninrichting

Een groene aankleding van het nieuwe woonhuis met een gevarieerde, onderhoudsvriendelijke beplanting. Dat waren de wensen van familie van Ark voor de inrichting van hun tuin.

Genieten van het buitenleven met een ruim terras

Een familie uit Venlo vond in 2017 dat het tijd was om hun terras een opknapbeurt te geven. Het terras is in oppervlakte verdubbeld en afgelopen zomer werden hier al veel uren doorgebracht.

Gerenoveerde voortuin met natuurlijke vormen en elementen

Een particuliere klant van Jonkers kocht begin dit jaar een huis in Venlo. De familie wilde graag kleurrijke, vitale planten in de voortuin die gedurende een groot deel van het jaar bloeien en zo een aantrekkelijk aanzicht vormen.

Tuinaanleg Familie van Dijk

De familie Van Dijk woont sinds een jaar in een prachtig huis aan het Waterloopark in Steijl. Eerst werd de woning ingericht en toen was de tuin aan de beurt. Terwijl William van speelse vormen houdt, gaf Nancy de voorkeur aan een strakke belijning. Mark van Mierlo ging met deze wensen aan de slag en zie hier het resultaat.

Terug naar Tuinaanleg