Voorbeeldprojecten sedumdaken

Sedumdak voorbeelden 

Natuurlijke daktuin op La Vie Meeting Center in hartje Utrecht

Voor opdrachtgever ZND-dakbedekkingen heeft Jonkers daktuinen een natuurdak gerealiseerd op het dak van ‘La Vie Meeting Center’ in hartje Utrecht. De beplanting bestaat uit kleurrijk mix van verschillende soorten Sedum, grassen en kruiden. Ook de plantenbakken zijn opnieuw aangeplant met verschillende soorten siergrassen. De kantoorruimtes rondom dit dak kijken uit op deze kleurrijke, natuurlijke daktuin; een aantrekkelijk uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat je de waarde van een pand verhoogd met uitzicht op een groen dak.

Begroeid dak voor nieuw kindcentrum in Cuijk

Het afgelopen jaar werd er in Cuijk gebouwd aan het nieuwe Integraal Kindcentrum Dassenburcht. Jonkers daktuinen zorgde voor de aanleg van het groendak op dit nieuwe gebouw.

Retentiedak gemeentehuis Landgraaf een lust voor het oog

Jonkers daktuinen heeft op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf in oktober 2016 een ‘groen-blauw-dak’ aangelegd in opdracht van Bouwbedrijf Van Stiphout uit St. Oedenrode. Wij waren benieuwd hoe het dak er na 10 maanden uitziet. Kijk met ons mee!

Nieuw gemeentehuis in Landgraaf waterproof dankzij groen-blauw-dak

Jonkers daktuinen werkt aan de realisatie van een ‘groen-blauw-dak’ op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf. Op woensdag 5 oktober 2016 werd de beplanting geplaatst.

Abdij Lilbosch; één met de natuur

De monniken van Abdij Lilbosch in Echt leven al vele eeuwen van de opbrengst van hun eigen arbeid. Zij kiezen bewust voor landbouw en veeteelt. Op de daken van één van de varkensstallen en op dat van de hooischuur heeft Jonkers daktuinen begin dit jaar beplanting aangebracht. Deze groene daken dragen bij aan een zo duurzaam en natuurlijk mogelijke leefomgeving.

Solargroendak Sanoforum Brunssum

Op het dak van het nieuwe zorgplein Sanoforum in Brunssum is een uniek daktuinsysteem aangelegd. Op het daktuinsysteem zijn PV-panelen bevestigd. Hiermee slaat Sanoforum meerdere vliegen in één klap: waterbuffering, zonne-energie én biodiversiteit!

Dakbegroeiing Bergpaviljoen Kasteeltuinen Arcen

Jonkers hoveniers legde de dakbegroeiing aan van het Bergpaviljoen in Kasteeltuinen Arcen.

Terug naar sedumdaken