Warning: file_get_contents(https://www.klantenvertellen.nl/v1/review/feed.xml?hash=rumxfov2h3volwd): failed to open stream: HTTP request failed! in /usr/www/users/jonkes/php/custom_redirect.php on line 59
Roadshow Bonte Berm

Roadshow Bonte Berm 

Graag nodigen we jou uit voor het bezichtigen van de Bonte Berm! In samenwerking met JUB Holland organiseren we een Roadshow naar projecten waar we een Bonte Berm project hebben gerealiseerd. De diverse partners delen informatie over deze projecten en je kunt met eigen ogen het resultaat bekijken. Het Bonte Berm concept is ontwikkeld door JUB Holland en Natuurpro om de biodiversiteit te vergroten en tevens natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan te trekken.

Data en locatie

  • Gemeente Landgraaf: maandag 21 juni 2021 – 13:00
  • Gemeente Laarbeek: vrijdag 25 juni 2021 – 9:00

Lees hier meer over de Bonte Berm in Laarbeek.

Aanmelden

Meld je aan door een email te sturen naar info@bonteberm.nl o.v.v. de datum en locatie van de roadshow waaraan je graag deel wil nemen.

Bonte Berm Concept

De Bonte Berm staat garant voor een lange bloeitijd, een grote meerwaarde voor de biodiversiteit en behoeft slechts extensief, ecologisch onderhoud. Door de combinatie van bloembollen en inheemse kruiden bloeien er bloemen van januari tot en met september. De seizoensbeleving wordt hiermee enorm verstrekt ten opzichte van de voorgaande situatie; een wekelijks strak gemaaid gazon. Bovendien helpt het insecten en bijen aan voedsel in maanden dat dit nog erg schaars is. Van januari tot en met mei/juni bloeien de bollen, van mei tot en met september/oktober bloeit het inheems kruidenmengsel. Het Bonte Berm concept bundelt de krachten van één-, twee en meerjarige (inheemse) zadenmengsels met een op maat samengesteld bloembollenmengsel. Deze mengsels zijn altijd speciaal samengesteld voor een bepaald gebied.

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

Dag van de biodiversiteit

Dag van de biodiversiteit

Donderberg verrijkt met biodiverse beplanting

Donderberg verrijkt met biodiverse beplanting

Laarbeek kiest voor Bonte Berm concept

Laarbeek kiest voor Bonte Berm concept