Realisatie en onderhoud daktuinen voorbeelden

Voorbeelden realisatie en onderhoud daktuinen 

Verduurzaam de stad met een groen dak!

Platte daken in Nederland bieden een groot oppervlak aan onbenutte ruimte. Deze ruimte kan ingezet worden om de stedelijke omgeving te verduurzamen en natuurwaarden terug te brengen. Het bevordert niet alleen het leefklimaat voor de mens, ook diverse flora en fauna doen er hun voordeel mee. Ontdek de feiten!

Rustpunt in een stadse ambiance: La Cour Bleue

In het centrum van Weert werd het afgelopen jaar de tweede fase van het nieuwe woonplan ‘La Cour Bleue’ gerealiseerd. Jonkers daktuinen werd betrokken bij het ontwerp, engineering en realisatie van de groeninrichting van het woonplan. Deze is aangelegd op het dak van de onderliggende parkeergarage.

Onderhoud daktuin Hof van Egmond

Wooncomplex Hof van Egmond aan de Karel van Egmondstraat in Venlo bestaat uit 35 ruime appartementen met een gezamenlijk dakterras. In juni 2010 is de daktuin aangelegd door Jonkers daktuinen en sindsdien voert Jonkers hoveniers het onderhoud uit.

Knap staaltje teamwork bij ontwerp en aanleg daktuin ‘De Schrijver’ in Eindhoven.

In de Schrijversbuurt te Eindhoven kreeg de voormalige Nutsschool een nieuw leven: 21 appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin. Deze daktuin werd ontworpen door Iverna Zaalberg en aangelegd door Jonkers Daktuinen.

Abdij Lilbosch; één met de natuur

De monniken van Abdij Lilbosch in Echt leven al vele eeuwen van de opbrengst van hun eigen arbeid. Zij kiezen bewust voor landbouw en veeteelt. Op de daken van één van de varkensstallen en op dat van de hooischuur heeft Jonkers daktuinen begin dit jaar beplanting aangebracht. Deze groene daken dragen bij aan een zo duurzaam en natuurlijk mogelijke leefomgeving.

Daktuin Vincentiushof in Venray laat bewoners zich thuis voelen

De Zorggroep en Vincent van Gogh realiseerden twaalf groepswoningen voor zorg aan het Vincentiushof in Venray. Jonkers daktuinen mocht de vier identieke daktuinen bij deze woningen realiseren.

Terug naar realisatie en onderhoud daktuinen