Plantencentrum Velden en Jonkers hoveniers gaan voor onderhoudsarm en levend groen!

Plantencentrum Velden en Jonkers hoveniers gaan voor onderhoudsarm en levend groen! 

Sinds een paar jaar is Jonkers hoveniers actief in het promoten van de Levende Tuin. In de Levende Tuin wordt de toepassing van groen en het versterken van de biodiversiteit gestimuleerd. Jonkers hoveniers en Plantencentrum Velden slaan hun handen ineen om deze gedachte aan de man te brengen.

Jonkers hoveniers werkt met Green to Colour van Griffioen in Wassenaar. Green to Colour is een onderhoudsarm vaste plantenconcept dat bijdraagt aan het stimuleren van biodiversiteit. Plantencentrum Velden is een verkooppunt van deze vaste planten. “Al een aantal jaren hebben wij de planten van Griffioen en Green to Colour in ons assortiment. Het zijn producten die het hele jaar door van goede kwaliteit zijn, een degelijk product” licht Sjuul Dings van Plantencentrum Velden toe. “We merken dat er steeds meer vraag is naar onderhoudsarme planten of borders. Daar sluiten de vaste planten van Green to Colour perfect bij aan.”

Het beste resultaat

Plantencentrum Velden biedt haar klanten graag het beste resultaat. “Ons assortiment is samengesteld voor mensen met interesse in kwalitatieve planten en borders. Jonkers hoveniers vult ons hierin aan doordat zij deze borders kunnen aanleggen en onderhouden, zo bereiken onze klanten een zo optimaal mogelijk resultaat. Ook wanneer klanten specifieke vragen hebben over of voor het onderhoud van hun tuin, kunnen wij ze doorverwijzen naar Jonkers hoveniers.”

 

Sjuul Dings hoopt dat de samenwerking bijdraagt aan de aanleg van mooie borders. “De combinatie die wij maken tussen de Levende Tuin en Green to Colour is een mooi concept dat bovendien bijdraagt aan afwatering, minder verstening, meer planten, zonder dat het veel tijd aan onderhoud kost.” Bij Plantencentrum Velden zijn onderhoudsarme borders te bewonderen die Jonkers hoveniers onlangs heeft aangelegd.

Weekend van de Tuin

De samenwerking van Jonkers hoveniers en Plantencentrum Velden ging officieel van start tijdens het Weekend van de Tuin op 13 en 14 juni 2015; hier presenteerden zij samen de onderhoudsarme tuinborder.