Peel en Maas gunt onderhoud aan Noord Limburgs Groen

Peel en Maas gunt onderhoud aan Noord Limburgs Groen 

Peel en Maas besteedt als eerste gemeente in Noord-Limburg een deel van het groenonderhoud uit aan Noord-Limburgs Groen (NLG). Het unieke aan Noord-Limburgs Groen is de samenwerking tussen drie hoveniersbedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. Jonkers hoveniers is één van die hoveniersbedrijven.

Jonkers hoveniers levert één van de twee voorlieden die mensen aansturen. Twee reguliere krachten werken samen met vier WSW'ers. Zowel gemeente , als wsw'ers als de drie hoveniersbedrijven zijn erg tevreden over de samenwerking. De vereiste kwaliteit wordt waargemaakt, bovendien blijft er tijd over voor aanvullende klussen, zoals plantsoenonderhoud in de gemeente Venlo en onderhoud op het oude Floriade-terrein.

 

Noord-Limburgs Groen

NLG werd enkele jaren geleden opgericht met het oog op de Floriade. De bedrijven beseften dat samenwerking mogelijkheden bood voor de uitvoering van grote projecten op het Floriadeterrein. NLG nam het hele onderhoud voor zijn rekening. Daarbij werden ook mensen van de sociale werkplaatsen in de regio (NLW, WAA, INTOS) ingezet.

 

Samen kun je meer

"Na afloop van de Floriade dachten we: dit is eigenlijk een heel goed concept. Daar moeten we mee doorgaan", zegt Bart Jonkers. "Een dergelijk samenwerkingverband biedt veel voordelen. Samen kunnen we de concurrentie beter het hoofd bieden. Met z'n drieën hebben we alle facetten van de groenvoorziening in huis. Bovendien vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. De groenvoorziening is bij uitstek een sector waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen."

 

Niet alleen gemeenten als opdrachtgever

Peel en Maas is de eerste gemeente die met NLG in zee gaat, door een deel van het groenonderhoud in de kerkdorpen aan de combinatie te gunnen. De rest komt voor rekening van de eigen buitendienst, waar sinds enige tijd eveneens mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet. „We hopen dat andere gemeenten volgen", zegt Bart Jonkers. "Ook op het voormalige Floriadeterrein is NLG actief. Voor Bedrijvenschap Greenpark wordt door NLG het groen onderhouden met behulp

noord limburgs groen

Website Noord Limburgs Groen