GreentoColour®

Griffioen 

De beplantingsmethode genaamd GreentoColour® is een concept van vasteplantenkwekerij Griffioen in Wassenaar. Het concept is ideaal voor (grote) tuinen, bedrijfstuinen, plantsoenen en parken. Het dure imago van vaste planten door hun hoge onderhoudskosten is dankzij dit concept achterhaald. Naast de toepassing van heesters, gazon en bomen brengen kleurrijke vaste planten zo een extra gradiënt aan in tuinen en u verhoogt bovendien de biodiversiteit.

 

Doordat de vaste planten van dit concept zeer snel dichtgroeien profiteert u van aanzienlijk minder onkruidgroei ten opzichte van heesterbeplanting. Een GreentoColour®-beplanting is na de eerste zomer al vrijwel volledig bedekt. Voorwaarde is dat het complete concept gevolgd wordt, waarbij het juiste grondwerk de basis is. De volledige stappen van deze beplantingsmethode zijn als volgt:

1. Ontwerp

2. Soortenkeuze

3. Grondbewerking

4. P11 kwaliteit planten

5. Maai en bemestingsplan

 

Door het uitgekiende beplantingsplan is water geven niet nodig en zijn er volop mogelijkheden voor situaties met strooizout, hitte en andere minder eenvoudige omstandigheden.

Bekijk ook onderstaande pagina's 

GreentoColour® website

onderhoudsarme tuin

GreentoColour®