Oprit maakt plaats voor onderhoudsvriendelijke tuin

Oprit maakt plaats voor onderhoudsvriendelijke tuin 

21 september 2015

De familie Langen uit Tegelen wilde graag een grotere tuin door hun oprit bij de tuin te trekken. Zij klopten hiervoor aan bij Jonkers hoveniers. Wendy Lenders maakte een ontwerp dat paste bij hun wensen én budget, en in het voorjaar van 2014 is de tuin door Jonkers hoveniers aangelegd. Inmiddels hebben zij twee zomers volop van hun nieuwe tuin genoten.

Ontwerp

“Ons eerste bezoek bestond uit een intakegesprek met Mark van Mierlo waarin we onze wensen kenbaar maakten”, vertelt mevrouw Langen. “In de nieuwe tuin wilden we graag een plek voor een zwembad én we wilden een vijver of waterpartij. Ook houden we van een onderhoudsvriendelijke tuin.” Op basis van deze wensen heeft Wendy Lenders een ontwerp gemaakt. “Wendy en Mark zijn samen langs gekomen om het ontwerp met ons door te spreken. Er zijn nog wat aanpassingen gedaan om het budgettechnisch te laten passen. En nu ziet het er geweldig uit. Het is nog mooier dan we verwacht hadden.”

Kunstgras

Op de plek waar in de zomer het zwembad komt te staan, is gekozen voor kunstgras. “Eerst hadden we gras en dan stond het bad daarop. Als je op het einde van de zomer het zwembad opruimt, blijft er een modderbad over. Wendy tipte ons om voor kunstgras te kiezen.”

Hergebruik

De stenen uit de voormalige oprit werden hergebruikt. “Voor de aanleg van de nieuwe tuin hebben we geen stenen bij hoeven kopen. Alle stenen die we hadden voor de oprit en het terras zijn opnieuw geplaatst.”

Onderhoudsvriendelijk

Het onderhoud doet de familie Langen zelf. “In februari maak ik de tuin lenteklaar en doe ik het snoeiwerk. Ik heb Wendy een keer gemaild met vragen over het snoeiwerk. Toen is ze nog eens hier geweest om wat tips te geven over het onderhoud. De service van Jonkers hoveniers is ronduit geweldig.”

 

Veel onderhoud vraagt de tuin niet meer. “Het lijkt misschien alsof het veel werk is, maar dat is het echt niet. Met het lenteklaar maken van de tuin ben ik een paar dagen bezig. De rest van het seizoen bestaat het onderhoud alleen uit wat onkruid weghalen. Daar ben ik nu denk ik twee uur per maand aan kwijt. Maar dat vind ik geen straf, ik vind het leuk om te doen.”

Bloeiend resultaat

Familie Langen geniet volop van hun tuin, de beplanting wisselt elkaar af in bloeiperiode. “Elke ochtend komt er een zwerm bijen en als de zon ondergaat, gaan ze ook weer weg. Dat is zo leuk! We zijn er heel blij mee, ik kan het iedereen aanbevelen.”