Onderhoud zwemvijver

Onderhoud zwemvijver 

Een natuurbad biedt een oase van rust en ontspanning. Door de natuurlijke kringloop, de reinigende werking van de waterplanten en het BioNova filtersysteem reinigt de vijver zich vanzelf zonder veel onderhoud. Je hoeft dus geen chloor en andere chemicaliën te gebruiken. Dat is nog eens zuiver zwemwater!

 

Elke zwemvijver bestaat uit een zwemgedeelte en een filterzone. Deze twee zones zijn ongeveer even groot. Het zuiveren van het water gebeurt door de filterzone. Het water uit het zwemgedeelte wordt naar de filterzone gepompt en wanneer het gefilterd is weer terug het zwemgedeelte ingepompt. Zo blijft jouw water altijd schoon!

 

Bij oplevering van uw Bionova zwemvijver ontvang je een complete onderhoudsdocumentatie, zodat je de onderhoudswerkzaamheden zelf kunt uitvoeren.

 

Garantie

Wil je verzekerd zijn van een langdurig heldere zwemvijver? Sluit dan een onderhoudscontract af met Jonkers hoveniers en dan kunnen wij jouw dit garanderen.

 

Dit contract houdt het volgende in: In het voorjaar starten we de installatie voor je op, we monitoren jouw zwemvijver en de waterkwaliteit. Indien gewenst zuigen we de bodem, reinigen de fijnfilter, vernieuwen absorbtiemateriaal en verwijderen bacteriën. Ook onderhouden we de beplanting en we maken de installatie in het najaar winterklaar. Door het water voedselarm te houden, houden we de algengroei laag. Na enige tijd ontwikkelt zich een biologisch evenwicht in jouw zwemvijver en met helder zwemwater.

Wil je meer informatie over het onderhoud van zwemvijvers? 

Neem dan contact op met:

Koen Hermans

Bekijk ook onderstaande pagina's: 

zwemvijvers

Zwemvijvers

ontwerp en aanleg zwemvijver

Ontwerp en aanleg zwemvijvers

BioNova