Noord Limburgs Groen haalt grote onderhoudsprojecten binnen

Noord Limburgs Groen haalt grote onderhoudsprojecten binnen  

Jonkers hoveniers helpt graag mee om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een leuke baan te helpen. Dit doen we als combinant van Noord Limburgs Groen, dit is een samenwerkingsverband tussen drie hoveniersbedrijven. Jonkers hoveniers is erg verheugd met het binnenhalen van nieuwe projecten, waaronder een groot onderhoudsproject op Greenpark.

Noord Limburgs Groen (NLG) bestaat uit BTL Venray BV, Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree en Jonkers hoveniers uit Venlo. In 2006 sloegen wij de handen ineen met de werkvoorzieningschappen NLW, WAA en INTOS. Sindsdien hebben we samen al aardig wat werk in het groen verzet. Het begon met aanlegprojecten op het Floriadeterrein en onderhoud gehele Floriade in 2012. Hierna volgde het onderhoud in de gemeente Peel en Maas.

 

Begin dit jaar kreeg WAA-leerwerk van de gemeente Venlo het plantsoenonderhoud in de wijken Venlo-Zuid en Venlo-Oost. Voor het machinewerk is toen een aanbesteding gehouden en Noord Limburgs Groen kwam als winnaar uit de bus.

Nieuwe projecten in 2015

Verdeeld over Venlo, Weert en Venray doet NLG daarnaast in opdracht van de WAA het tuinonderhoud bij acht projecten: Drukkerij Knoops, Vista print, BMW-dealer De Maassche, Peijs Verpakkingen, Arrow, Proteion, DSV Solutions en Gilde Opleidingen. De werkzaamheden voeren we uit op basis van de werkomschrijving die de WAA heeft opgesteld. Zij bepalen hoe vaak we graskanten knippen, schoffelen, etcetera. Het werk wordt uitgevoerd door een voorman van NLG: Con Beurskens, en een gedetacheerde medewerker van de WAA: Eus Janssen.

Groot onderhoud op Greenpark

In april heeft NLG ook het onderhoud van het voormalig Floriade-terrein verworden. Het betreft een aanbesteding van Venlo Greenpark en het project ging van start op 1 mei voor een periode van ruim twee jaar. De gemeenten Venlo, Horst aan de Maas en Peel en Maas selecteren drie keer per jaar een ploeg die bestaat uit mensen met een Wajong, WW- of WWB-uitkering, en die graag willen werken in het groen.

 

Elke ploeg krijgt een basisopleiding van Citaverde College op Greenpark, op het voormalige Floriadeterrein. Daarnaast gaat elke ploeg onder begeleiding van een voorman van NLG op het terrein aan het werk. NLG moet ervoor zorgen dat elke ploeg de beeldkwaliteit behaalt die het bestek voorschrijft. Wij hebben er het volle vertrouwen in dat de vereiste beeldkwaliteit bereikt wordt, werknemers de grondbeginselen van het groenvak leren en uiteindelijk zoveel bagage meekrijgen dat doorstroming naar een volwaardige vakopleiding en werk mogelijk wordt.