Nieuwe Wet Natuurbescherming

Nieuwe Natuurwet: de gevolgen voor u als gemeente 

Op 1 januari 2017 treedt de nieuwe Wet natuurbescherming in werking. Met deze wet komen er extra verantwoordelijkheden en bevoegdheden te liggen bij gemeenten. In samenwerking met Regelink Ecologie & Landschap organiseert Jonkers hoveniers informatieve lunchpresentaties over de nieuwe Wet natuurbescherming en de verantwoordelijkheden die dat voor u als gemeente met zich meebrengen.

Voor burgers en bedrijven is het belangrijk dat zij makkelijk en snel weten of een activiteit, met mogelijk schadelijke gevolgen voor de natuur, toelaatbaar is. Met de nieuwe wet wordt bij het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente straks gelijk getoetst wat de gevolgen voor de natuur zijn. Men hoeft dus geen aparte natuurvergunning meer aan te vragen. Middels deze presentatie willen we u ondersteunen met de uitdaging van deze wet. Bijvoorbeeld met diverse stroomschema’s waar u in uw dagelijks werk gebruik van kunt maken.

 

Tijdens de presentatie tonen wij u ook enkele groene concepten van Jonkers hoveniers die een mooie bijdrage leveren om van uw gemeente een ecologisch waardevollere gemeente te maken.

Meld u aan voor de lunchpresentatie

Wilt u meer weten over de nieuwe Wet Natuurbescherming? En de extra verantwoordelijkheden en bevoegdheden die u als gemeente door deze nieuwe wet krijgt? Neem dan contact op met:

Jos Jonkers, bedrijfsleider van Jonkers hoveniers.

E-mail: j.jonkers@jonkershoveniers.nl

Telefoon: 077-3544201