Nieuwe partners voor Heem

Heem breidt uit met vier ecologische adviesbureaus en een nieuwe partner  

27 januari 2016

Het concept Heem wordt inhoudelijk versterkt door de samenwerking met vier ecologische adviesbureaus, te weten: Buiting Advies, Regelink Ecologie & Landschap, Ecologica en Buro Bakker. Zo is er een landelijk dekkend net aan kennispartners. Daarnaast is Hoveniersbedrijf Bras Fijnaart toegetreden als nieuwe partner voor Zeeland en West-Brabant.

Op vrijdag 22 januari werden tijdens een bijeenkomst in Renswoude de contracten getekend. De zeven reeds aangesloten hoveniersbedrijven Koninklijke Ginkel Groep, Binder Groenprojecten, Hoek Hoveniers, Jonkers hoveniers, Van Helvoirt Groenprojecten, Van de Haar Groep en Verhoeve Groen zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zorgt voor verdere uitbreidingsmogelijkheden van Heem. Naast de nieuwe partners zijn de Vogelbescherming en de Vlinderstichting sympathisant geworden.

Samen werken we aan het verhogen van de biodiversiteit!

Het concept Heem is ontwikkeld om de oorspronkelijke natuurlijke begroeiing in uw omgeving terug te brengen. Een natuurlijke leefomgeving is biodiversiteit, oftewel: de verscheidenheid aan genen, soorten en ecosystemen in een regio. Heem streeft ernaar om deze verscheidenheid aan levensvormen te vergroten. Dat doet Heem door het ontwikkelen en toepassen van natuurlijke inheemse vegetatie in de leefomgeving van mensen.

 

Biodiversiteit gaat over flora en fauna, maar ook over beleving, landschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Biodiversiteit is een belangrijke graadmeter voor goede milieuomstandigheden. Een omgeving met een hoge mate van biodiversiteit is bovendien interessant voor mensen.

 

Heem biedt samen met haar partners, hoveniers en ecologische adviesbureaus:

• één aanspreekpunt voor onderzoek en uitvoering

• alle benodigde kennis

• landelijke dekking

 

De partners van Heem kennen de omgeving en de lokale markt waardoor ze gemakkelijk aanspreekbaar zijn en de lijnen kort blijven.

Meer informatie

Neem contact op met Bart Jonkers van Jonkers hoveniers via 077-7113707 of via b.jonkers@jonkershoveniers.nl.

Of met Gert-Jan Koopman van Heem M: 06-20 47 73 84 of e-mail info@heem.nl.