Marco Bouten 25 jaar bij Jonkers hoveniers

Marco Bouten 25 jaar in dienst 

Dit jaar is Marco Bouten 25 jaar in dienst bij Jonkers hoveniers. Dit werd op vrijdag 5 juni gevierd met het gehele team. We kijken samen met Marco terug op zijn loopbaan waarin hij zich ontwikkelde tot all-round hovenier, met een specialisatie in de aanleg van daktuinen.

“Ik begon mijn loopbaan bij Jonkers hoveniers in 1989, na de afronding van de Biologische school en het Middelbaar Agrarisch Onderwijs. Het eerste jaar ging ik nog één dag per week naar school en de rest van de week werkte ik mee als hovenier. Ik was toen nog ongeoefend en begon in het onderhoud van gemeenteplantsoenen. Binnen een half jaar was ik geoefend meewerkend hovenier.

 

Na zo'n drie jaar ben ik het onderhoud van bedrijfsterreinen en particuliere tuinen ingerold, en vervolgens ben ik steeds meer tuinaanleg gaan doen. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in het aanleggen van daktuinen.

 

Ik leg voornamelijk intensieve daktuinen aan. Een intensieve daktuin is een ‘leefdak’ met beplanting en bestrating. Ook doe ik meestal de kleinere projecten bij particulieren, waar het fijne werk bij komt kijken. Als ik dingen maak, dan maak ik het zoals ik het thuis ook graag zou hebben. Alles moet kloppen, tot in de kleinste details. Ik ben een heel precieze.

 

Trots op het resultaat

Met trots kijk ik naar de multifunctionele daktuin die we hebben aangelegd bij de Bredeschool in Helmond. Ook werkte ik mee in de aanleg van een Japanse Tuin bij de familie Kerren in Hout-Blerick. Die is bijzonder goed gelukt. Hierin hebben we veel bamboe gebruikt, waaronder een prieel van bamboe met een doorsnee van 15 cm! Het is geen grote tuin, maar wel een heel gezellige en knusse tuin.

 

Machinewerk heb ik ook altijd graag gedaan: gras maaien, tractorwerkzaamheden, heggen knippen of het spuitwerk met de quad. Mocht ik ooit lichamelijk niet meer volledig in de aanleg kunnen werken, dan zou ik graag met machinewerk terug het onderhoud in gaan.

 

De afgelopen 25 jaar heb ik veel afwisseling in mijn werk gehad. Daardoor gaat het niet vervelen. Elke tuin is anders, met zijn eigen problemen of uitdagingen. Om die iedere keer weer op te lossen, dat maakt mijn werk zo leuk.”

Tuin familie Kerren

Tuin familie Kerren

Tuin familie Kerren

Tuin familie Kerren

Tuin familie Kerren