Jonkers hoveniers: een lerende organisatie

Jonkers hoveniers: een lerende organisatie 

13 februari 2014

We zijn nooit te oud om te leren. Jonkers hoveniers bestaat ruim 65 jaar en leert nog iedere dag. We hechten er veel waarde aan dat mensen binnen onze organisatie zich blijven ontwikkelen en de uitdaging in het werk opzoeken. Op deze manier blijven wij innovatief en steeds op zoek naar nieuwe producten die passen in onze bedrijfsfilosofie. Dit heeft in het verleden diverse specialisaties opgeleverd zoals daktuinen, zwemvijvers, bloemenweiden en verschillende toepassingen van vaste planten.

De specialisaties zijn relatief jonge en nieuwe vakgebieden en vragen om nieuwe kennis van het personeel. Daarom organiseert Jonkers hoveniers bijscholingscursussen. Op die manier blijft het personeel bij in het vak en het levert een variatie in werkzaamheden. Passie staat hierbij voorop: het personeel wordt opgeleid in de richting waar hun interesse het meest naar uit gaat.

 

Per personeelslid wordt 5-10 dagen per jaar besteed aan deelname aan cursussen. Er worden onder andere cursussen aangeboden met betrekking tot daktuinen, onderhoud, beregening, plantenkennis, de levende tuin en BHV. Daarnaast wordt er jaarlijks een teamdag georganiseerd ten behoeve van de teambuilding.