In gesprek met de winnaars van de onderhoudsarme border

In gesprek met de winnaars van de onderhoudsarme border 

31 maart 2017

In 2014 werden Yvonne Bosch en Marcel Verhaegh uit Panningen de gelukkige winnaars van een onderhoudsarme tuinborder van 25m2. Inmiddels zijn er drie jaar verstreken en is de beplanting volwassen geworden. De tuinborder begint nu aan zijn derde groeiseizoen. Wij gingen weer eens langs bij Yvonne en Marcel om te vragen hoe de border bevalt.

Onderhoudsvriendelijk

De border van Yvonne en Marcel ligt aan de rand van de tuin. De verwilderde beplanting maakte in 2014 plaats voor een onderhoudsarme border met vaste planten volgens het GreentoColour®-concept. Deze beplanting groeit snel dicht waardoor er na een paar jaar nauwelijks onderhoud nodig is. “In het eerste jaar hebben we iets meer onderhoud verricht dan in de jaren erna”, vertelt Marcel. "Toen was de beplanting nog niet helemaal dichtgegroeid en kwam er onkruid tussendoor. Nu is de beplanting helemaal gesloten en hoef je er niet veel meer aan te doen. In de eerste week van april snoeien we alles terug en dan loopt het vanaf mei weer uit.”

Afwisselende bloei

Jonkers hoveniers heeft de beplanting zo samengesteld dat er altijd iets te beleven valt in de tuin. De gekozen planten staan afwisselend van elkaar in bloei. “We hebben altijd kleur in de tuin”, vertelt Marcel. "Dat is het mooie ervan. Ook is er veel variatie; elke maand bloeit er weer iets anders. We zijn erg tevreden met het resultaat.”

 

Ook de kinderen van Yvonne en Marcel genieten van de border: “In de tussentijd hebben we een boomhut gebouwd. Van daaruit heb je mooi uitzicht op de border, dus zelfs de kinderen beleven er plezier aan.”

onderhoudsarme tuin verhaegh

onderhoudsarme tuin verhaegh

onderhoudsarme tuin verhaegh

onderhoudsarme tuin verhaegh

Bekijk ook onderstaande pagina's 

winnaar onderhoudsarme tuin

Prijsuitreiking winnaar tuinborder

Onderhoudsarme tuin

Voorbeelden tuinaanleg