Groen buitenverblijf midden in de stad

Groen buitenverblijf midden in de stad 

01 juni 2018

Mevrouw Kurstjens verhuisde in september 2017 van het buitengebied naar een appartement in de binnenstad van Venlo. Waar haar vorige woning werd omgeven door groen, keek ze in haar nieuwe woning uit op een grijs betegeld dakterras. Ze schakelde Jonkers in voor de realisatie van een sfeervol aanzicht.

Kunstgras, privacy en gezellig zitten

Mevrouw Kurstjens liet zich inspireren door een kennis met een vergelijkbaar dakterras met kunstgras. “Graag wilde ik een dakterras met kunstgras”, vertelt mevrouw Kurstjens. “Daarnaast wilde ik het graag aan één zijde dicht hebben zodat ik niet de inkijk heb van de appartementen hier tegenover. Ook wilde ik een plek voor mijn twee tuinsets. Ik belde de firma Jonkers en toen kwam Bram Legierse met een plan. Dat stond me meteen wel aan.”

dakterras in venlo

dakterras in venlo

dakterras in venlo

Ontwerp dakterras

Bram Legierse maakte een ontwerp voor het dakterras van 64m2. “Voor de plekken waar gezeten en gelopen wordt, hebben we gekozen voor een composiet vlonder met brede planken voor een rustige uitstraling” licht Bram Legierse toe. “Aan de zijkant is een aluminium plantenbak geplaatst met een wintergroene haag van Portugese laurier. Zo kun je in die hoek uit de wind zitten en wordt privacy gecreëerd. Daarnaast zijn er nog twee plantenbakken geplaatst met lavendel en klimplanten. Alle plantenbakken op het dakterras zijn voorzien van een druppelslang. En in het middenstuk ligt 30m2 kunstgras. Deze is dusdanig uitgevuld zodat het gelijk is met de vlonder en er geen op- of afstapjes zijn. Met dit resultaat krijg je toch het idee van een tuintje op 3-hoog.”

dakterras venlo

dakterras venlo

dakterras venlo

Gezellig dak

“Het onderhoud is niet veel werk, het water geven gaat vanzelf en verder houd ik het gras schoon. Er mag geen blaadje op liggen hoor!” vertelt mevrouw Kurstjens. Ze heeft de afgelopen tijd al volop van haar dakterras kunnen genieten. “Als ik ’s morgens met mijn ontbijtje hier zit en uitkijk op het groen, dat is fantastisch! Je kijkt lekker weg. Ik geniet er iedere dag van, het is net of ik op een buitenverblijf woon.”

Wil je meer informatie over vele mogelijkheden van een leefdak? 

Neem dan contact op met:

Bas Janssen

Bekijk ook onderstaande pagina's: 

Daktuin de Schrijver

Daktuin De Schrijver

Ronald McDonalds Kindervallei

Natuur als hulp voor de zorg

Daktuin Vincentiushof

Daktuin Vincentiushof