Genieten van je dakterras in weer in wind

Genieten van je dakterras in weer en wind 

Jonkers daktuinen vernieuwde afgelopen jaar het dakterras van de familie Laudy. Zij wonen op de zesde etage van een appartementencomplex in Sittard. Het dakterras diende aangepast te worden aan de wind- en weersomstandigheden op deze hoogte. Vanaf de zomer genieten Hans en Els Laudy weer volop van hun dakterras.

Hans en Els Laudy wonen sinds 12 jaar in een appartement in Sittard. Het appartement beschikt over een groot dakterras dat zij aanvankelijk zelf hadden ingericht met plantenbakken en roestvrij stalen rasters met klimplanten. "Na een tijd ging de klimop kapot, niet alle planten bleken weer- en windbestendig. Op de zesde etage waait het meer, daar kunnen niet alle planten tegen" vertelt Hans Laudy. Uiteindelijk kwamen zij terecht bij Jonkers daktuinen voor de aanleg van een nieuw weer- en windbestendig dakterras.

 

Zorgvuldig voortraject

Samen met Bram Legierse van Jonkers daktuinen ging de familie Laudy het ontwerptraject in. "We wilden het graag totaal anders en zo strak mogelijk", zegt Laudy. "Zelf ben ik opgeleid architect, wat ervoor zorgt dat ik kritisch ben op het ontwerp. Maar ook Bram is een perfectionist."

 

Daktuinontwerp

Het duurde uiteindelijk 1,5 jaar om tot het eindontwerp te komen waar beide partijen volledig achter staan. "Het is prettig om samen te werken met een ontwerper die zich kan inleven in de vraag van de klant en daar de tijd voor neemt. Door er aan de voorkant goed over na te denken, wordt de rest van het proces positief beïnvloed", weet Laudy door deze ervaring.

 

Rustgevend en ruimtelijk

"Door een creatief gebruik en keuze van materialen, hun afmetingen en kleuren is een rustig en ruimtelijk geheel ontstaan", zegt Laudy. Zo is er gekozen voor grote tegels, grijstinten, een border met planten en een waterpartij aan de rand van het dakterras. Hans en Els Laudy kunnen nu van hun vernieuwde dakterras genieten. We hopen dan ook dat de zon zich nog regelmatig laat zien deze nazomer.

Bekijk hieronder de afbeeldingen van het dakterras van familie Laudy