Familie Thijssen uit Belfeld wint prijs met voortuin

Familie Thijssen uit Belfeld wint prijs met voortuin 

De familie Thijssen uit Belfeld werd afgelopen september verrast met het leuke nieuws dat hun voortuin is gekozen tot mooiste voortuin van Belfeld, in de categorie grote tuinen. Jonkers hoveniers ontwierp en realiseerde deze voortuin drie jaar geleden. De familie Thijssen had hun nieuw gebouwde huis toen net betrokken. Het huis is gebouwd in de stijl van een oude boerderij. Hun verzoek destijds aan Bram Legierse van Jonkers hoveniers was dan ook: ontwerp een voortuin die past bij de stijl van het huis.

Bram Legierse maakte een passend ontwerp door voor planten te kiezen die mooi aansluiten bij de oude bouwstijl. Zoals Hortensia's, Rododendrons, Buxusbollen Taxushagen en grote geknotte Platanen als 'zonwering'. "Naast deze stijl wenste de familie Thijssen ook een onderhoudsvriendelijke voortuin", vertelt Bram. "Door het uitvoeren van gedegen grondwerk/-verbetering en te kiezen voor snel dichtgroeiende vaste planten, kon de familie Thijssen nog datzelfde jaar van hun mooie voortuin genieten."

 

De prijs die de familie Thijssen won, kwam geheel onverwacht. "De prijs is een initiatief van Woningservice Urbanus", vertelt Han Thijssen. "Zij hebben een driekoppige jury die gedurende het jaar door Belfeld fietst om te kijken welke voortuinen er het mooiste bijliggen. Ze hebben drie categorie├źn; kleine, middelgrote en grote voortuinen. Onze tuin is ongeveer 8 bij 20 meter, hiermee behoort hij tot de categorie grote voortuinen. In de zomer staat onze voortuin vol met bloemen in pasteltinten. En ondanks dat de plantenkeuze aansluit bij de oude bouwstijl van het huis, is het ontwerp toch heel modern. Ik werd compleet verrast door de prijs."

Ontwerp van de tuin van familie Thijssen uit Belfeld