Eikenprocessierups natuurlijk bestrijden met Heem

Eikenprocessierups natuurlijk bestrijden met Heem  

De laatste tijd is hij weer erg actief: de eikenprocessierups. Deze rups kan met zijn brandhaartjes een gevaar voor mensen zijn. De haartjes op de huid zorgen voor rode vlekken en erg veel jeuk. De afgelopen jaren is er veel geprobeerd om deze rups te bestrijden. Maar de kosten hiervoor zijn vaak erg hoog. Toch is er een oplossing: onderzoek toont aan dat veel inheemse insectensoorten een natuurlijke vijand zijn voor de processierups. Door ervoor te zorgen dat je deze insecten aantrekt met de juiste bloemen rondom de eikenbomen voorkom je de eikenprocessierups op een natuurlijke manier!

Natuurlijke vijanden

Er zijn verschillende soorten insecten die de jonge rupsen van de eikenprocessierups eten; wantsen, gaasvlieglarven en tweestippelige lieveheersbeestjes. Maar ook koolmezen eten deze rupsen. Een goede en natuurlijke oplossing om de rups te voorkomen, is dus deze beestjes inzetten. Heem Nederland heeft in samenwerking met verschillende partners kruidensoorten geselecteerd die de ontwikkeling van natuurlijk vijanden stimuleren.

 

Jonkers helpt graag met het voorkomen van de eikenprocessierups op eikenbomen door een specifiek samengesteld Heem kruidenmengsel onder de bomen te zaaien.

Wil jij ook de eikenprocessierups voorkomen met natuurlijke vijanden?  

Neem dan contact op met:

Peter Grubben

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Faunascherm beschermt dieren

Faunascherm beschermt dieren

RANOX

Samenwerking met RANOX

Vogelkers verwijderen

Vogelkers verwijderen met paarden