Dakmoestuin

Dakmoestuin 

Binnen steden is groene ruimte en plek voor stadslandbouw steeds beperkter. Urban Farming en stadsmoestuinieren worden steeds populairder. Dakmoestuinen bieden daarvoor een oplossing. Het brengt groen terug in de stad en daarnaast wordt de afgenomen grond voor bebouwing op deze manier teruggegeven aan de natuur.

 

Een dakmoestuin heeft bovendien een duurzaam karakter door onder andere waterbuffering, geluiddemping, isolatie, fijnstof en CO-2-reductie, en ontwikkeling van flora en fauna. Tevens kan een dakmoestuin een ontmoetingsplek zijn voor wijkbewoners en zo ook een belangrijke sociale functie vervullen in de wijk.

 

Dakmoestuin aanleggen

Een dakmoestuin is mogelijk wanneer uw dak een draagkracht heeft van minimaal 300 kg/m². Bij de aanleg van een dakmoestuin maken we eerst de onderliggende dakbedekking worteldicht. Vervolgens plaatsen we een drainagelaag en substraat waarna u aan de slag kunt met het planten van groenten, fruit of kruiden. Wij kunnen ook fruitbomen plaatsen in uw dakmoestuin.

 

Dakmoestuinen kunnen niet overleven zonder kunstmatige bewatering. De bewatering kunnen wij regelen door de aanleg van een beregeningsinstallatie of door bevloeiing via de drainagelaag.

Wilt u meer weten over dakmoestuinen?

Bram Legierse

Bekijk ook onderstaande pagina's 

ontwerp en aanleg daktuin

Ontwerp en aanleg daktuin

Onderhoud daktuin

Optigroen