Voorbeeldprojecten bloemenweiden

Bloemenweiden voorbeelden 

RANOX natuuraannemers: vier projecten uitgelicht

RANOX natuuraannemers zet zich in voor het behoud en herstel van natuur. Bij het uitvoeren van werkzaamheden wordt maximaal rekening gehouden met flora en fauna en hun leefomgeving. Er wordt altijd rekening gehouden met bijzondere soorten, zowel bij onderhoud- als bij aanlegwerkzaamheden. Bekijk enkele projecten van RANOX natuuraannemers.

Sylvan kiest voor een natuurlijke benadering

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan biodiversiteit. Jonkers hoveniers legde hier kleurrijke vaste plantenborders aan en een biotoop die is voorzien van een wadi en ingezaaid met wilde bloemen van Heem.

Beek en Donk wint goud in nationale groenwedstrijd

Natuurlijke bloemenweiden en onderhoudsarme kleurrijke planten zie je steeds vaker terug in het straatbeeld van gemeenten en dorpskernen. Jonkers hoveniers heeft reeds tal van woonwijken hiermee verfraait. Twee van deze gemeenten wonnen goud en zilver bij de nationale groenwedstrijd Entente Florale.

Ontdek de voordelen van Tijdelijke Natuur

Voor grondeigenaren en overheden is het nu aantrekkelijker dan ooit om braakliggend terrein Tijdelijk Natuurgebied te laten zijn. Hoe? Dat leest u hier.

Gemeente Boxtel kiest voor natuurlijke vegetatie

Boxtel is een vooruitstrevende gemeente wat betreft natuurontwikkeling in de wijk. In deze gemeente ligt een nieuwbouwwijk die geheel op ecologische wijze is ingericht.

Duurzaam beleid krijgt vorm met natuurontwikkeling

Door de aanleg van natuurlijke speelplaatsen wordt ook de bestaande natuur gestimuleerd. De hergebruikte natuurlijke materialen zorgen voor spontane natuurontwikkeling. Deze biotopen zorgen bovendien voor aanwas van flora en fauna.

Braakliggend terrein wordt ontmoetingsplek in de natuur

Het Marianumpark in Venlo heeft dankzij actieve wijkbewoners een mooie tijdelijke bestemming gekregen.

Voormalige vuilstort wordt prachtig stukje natuur

In 2003 zaaide Jonkers hoveniers een bloemenweide in op de voormalige vuilstort in Mook. Ruim tien jaar later heeft zich hier een prachtig stukje natuur ontwikkeld.

Bloemen voor vlinders

Het aantal vlinders in Nederland wordt steeds minder. Eén van de oorzaken is het gebrek aan bloemen.

Sylvan verrijkt bedrijfstuin met kleurrijke bloemenweide en diervriendelijke biotoop

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dit komt onder meer tot uiting door hun nieuw ingerichte bedrijfstuin.

Terug naar bloemenweiden