Beregeningsplan op maat

Beregeningsplan op maat 

Iedere (bedrijfs)tuin heeft een andere waterbehoefte. Jonkers hoveniers kan een beregeningsplan op maat aanbieden waarbij elk hoekje en kantje van een tuin of gazon wordt bereikt. In het beregeningsplan wordt gelet op verschillende factoren zoals zonlicht, type gewas, gazon of plantenborder. Maar daarnaast ook persoonlijke wensen van de klant: eenvoudig of volledig geautomatiseerd.

Van eenvoud naar volledig geautomatiseerd

Jonkers biedt bij de aanleg van een beregeningsinstallatie drie opties:

  • Een leidingsysteem in de tuin met diverse punten om een waterslang aan te koppelen. Zo kunt u zelf handmatig op ieder gewenst moment de waterpunten om beurten aan zetten.
  • Een groepensysteem wordt aangelegd. Hierbij zijn verschillende delen van de tuin met dezelfde waterbehoefte, aangesloten op één groep. De groepen kunnen om beurten worden aan gezet.
  • Een volledig geautomatiseerd systeem. Hierbij zijn verschillende groepen aangesloten op een computersysteem. Deze kan worden ingesteld op bepaalde dagen of tijdstippen, zodat met behulp van een timer de beregening automatisch wordt gestart.

Veiligheid staat voorop

Bij beregening wordt veelal gebruik gemaakt van grondwater. Er wordt een pomp geplaatst om het grondwater omhoog te halen.

Bij voorkeur maken we geen gebruik van leidingwater. Als het niet anders kan wordt er een breektank geplaatst zodat stilstaand water nooit in de leiding blijft staan maar wordt opgevangen. Zo blijft de waterleiding van goede kwaliteit.

Vragen over het beregeningsplan? 

Neem contact op met:

Mark van Mierlo

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

Beregening

Beregening

Tuintip: beregening

Tuintip: beregening

Automatische beregening op een intensieve daktuin

Automatische beregening op daktuin