Aangenaam: Ron Juffermans

Aangenaam: Ron Juffermans - All rounder gespecialiseerd in beregening 

Ron Juffermans is allrounder bij Jonkers hoveniers. Dit betekent dat hij breed kan worden ingezet bij aanleg- en onderhoudsprojecten, van machinaal werk tot onkruidbestrijding. Sinds acht jaar houdt hij zich daarnaast bezig met beregeningsinstallaties. Ondertussen is hij hierin dé specialist bij Jonkers hoveniers.

In het voorjaar worden overal de beregeningsinstallaties weer opgestart. De afgelopen periode is hij hier dan ook druk mee bezig geweest. "Vorig jaar rond deze tijd waren we nog sneeuw aan het schuiven. Nu zijn alle beregeningsinstallaties bij klanten alweer opgestart. Sproeiers worden aangesloten, eventuele lekkages opgespoord en gerepareerd. De computer en pomp worden weer ingesteld en in werking gesteld."

 

Wanneer een beregeningsplan is gemaakt voor een tuin, komt dit bij Ron terecht. Hij zorgt vervolgens voor de aanleg en het onderhoud van de beregeningsinstallatie. Hierin werkt hij zelfstandig en maakt zijn eigen planning en afspraken met de klant. En andersom weet de klant Ron ook te vinden wanneer er een storing optreedt.

 

"Storingen die je tegen komt zijn verschillend van aard: de sproeier draait niet, een klep blijft hangen of de computer is kapot. De storing wordt dan binnen 48 uur opgelost maar bij noodgevallen kom ik direct."

Groen en techniek

"Mijn functie bevat een combinatie van groen en techniek. Inmiddels heb ik veel ervaring met betrekking tot beregeningsinstallaties, maar toch zijn de situaties iedere keer weer anders. Samen met de groenwerkzaamheden maakt dat het werk afwisselend."