Aangenaam: hovenier Robert Willemsen

Maak kennis met onze hovenier: Robert Willemsen 

Robert Willemsen werkt sinds vijf maanden als assistent hovenier bij Jonkers via het omscholingstraject van de VHG Brancheorganisatieaanleg. Na jaren binnen in de productie te hebben gewerkt, geniet Robert nu van zijn werk in de buitenlucht. “Ik ervaar nu het hele jaar en de hele dag door hoe de seizoenen veranderen. Ik vind het ook heerlijk om mijn steentje bij te kunnen dragen aan het behoud van de natuur.”

Bekijk het interview met Robert Willemsen: 

Robert deed voorheen productiewerk in ploegendiensten. Het onregelmatige werk en het vele binnen zitten, zetten hem ertoe zich om te laten scholen. Lange tijd twijfelde hij, maar door zijn eerdere werk bij een beregeningsinstallatiebedrijf wist hij dat in de buitenlucht werken echt iets voor hem was. “Het begon weer te kriebelen. Ik wilde weer naar buiten, deel uit maken van de natuur en mijn handen gebruiken.”

Door het omscholingstraject van de VHG Brancheorganisatie kon hij deze switch maken. Nu volgt hij een avondopleiding in Roermond. Iedere dinsdagavond heeft hij theorieles en bij Jonkers kan hij al het geleerde in de praktijk brengen.

Robert Willemsen

Robert Willemsen

Robert Willemsen

Robert Willemsen

Het onderhoud van particuliere tuinen vindt Robert tot nu toe het leukste. Ook is hij heel blij met zijn collega’s. “Ze helpen me erg goed en ik kan met al mijn vragen bij hen terecht, ook kan ik met ze lachen. En dat is belangrijk wanneer je iedere dag zeven uur met elkaar doorbrengt. Daar heb ik echt geluk mee.”

Het aankomende jaar wil Robert de opleiding tot hovenier afronden. In de toekomst zou hij graag willen doogroeien naar vooman. “Het lijkt mij heel leuk om een groep mensen aan te sturen en verantwoordelijk te zijn voor alles wat je bij een project achterlaat.“

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Beregening

Beregening