Aangenaam: Rob Vercoulen

Aangenaam: Rob Vercoulen 

Vanaf maart 2017 zijn 13 medewerkers van de WAA Groep bij Noord Limburgs Groen (NLG) in dienst gekomen. NLG werd in 2006 opgericht door Jonkers hoveniers, BTL Venray en Herman Vaessen Tuin-Boom-Groen. Met de overname en met de huidige kansen in de markt vinden de aandeelhouders dat NLG klaar is voor de volgende levensfase. Daarom is per 1 januari Rob Vercoulen aangesteld als bedrijfsleider van NLG. Maak kennis met Rob.

Tot december vorig jaar werkte Rob Vercoulen gedurende zes jaar als Facilitair manager bij de WAA Groep met als onderdeel de groenvoorziening. “De groepsdetachering van 13 medewerkers van de WAA Groep past naadloos in de gewenste groei en visie van NLG”, zegt Rob. “NLG onderscheidt zich niet alleen in het hoogwaardig onderhouden van groen bij bedrijven, instellingen en overheid. Onze grootste en belangrijkste onderscheidende factor is dat we werk in het groen inzetten om mensen waarvoor werken niet vanzelfsprekend is, mee te laten doen. We willen mensen met een ondersteuningsvraag op werkgebied werkervaring en werkritme bieden. Wat uiteindelijk moet leiden tot meer kansen op de arbeidsmarkt, zodat ze kunnen participeren in regulier werk.”

Enthousiaste vakmensen

“De 13 medewerkers die bij NLG zijn komen werken, zijn stuk voor stuk enthousiaste vakmensen die met zorg en aandacht de buitenruimtes onderhouden”, vertelt Rob. “Onze medewerkers hebben een bovengemiddelde werkmentaliteit en zijn enorm toegewijd. Zelfs op tweede paasdag staan ze enthousiast klaar om bij ’t Trefcenter in Venlo zwerfafval op te ruimen. Dat zie je niet overal. Dat maakt mijn werk enorm bijzonder en hiervoor wil ik graag van betekenis zijn.”

Noord Limburgs Groen

Groei naar zelfstandigheid

NLG streeft ernaar om elke medewerker in te zetten op werkzaamheden die bij hem of haar passen. “Als er mogelijkheden zijn om de ambities en kwaliteiten van een medewerker tot hun recht te laten komen, dan grijpen we die met beide handen aan”, zegt Rob. “Een van onze medewerkers heeft bijvoorbeeld affiniteit voor werken met een tractor. Hij krijgt bij NLG de mogelijkheid om machinaal hondenpaden te maaien. Een andere medewerker werkt heel graag tussen de vaste planten. Hij is aan de slag bij Jonkers hoveniers.”

Kansen creëren

“Ik haal enorm veel voldoening uit het bij elkaar brengen van partijen om samen nieuwe kansen te creëren voor een kwetsbare doelgroep”, vertelt Rob. “Voor mensen met een ondersteuningsvraag op werkgebied is werken in een groene omgeving zeer effectief om weer aan de slag te gaan. Het is een prachtig vak en bovendien enorm veelzijdig.”

Strategie voor de toekomst

Sinds dit jaar heeft NLG een eigen kantoor aan de Ubroekweg Noord 5 in Venlo. “In samenwerking met de drie aandeelhouders zijn we werkzaam van Mook en Middelaar tot Weert”, vertelt Rob. “Dit is een vrij groot geografisch gebied, waarin Venlo het groene hart vormt. Op dit moment ben ik bezig om onze strategie voor de toekomst vorm te geven. We willen nieuwe doelgroepen aanspreken, maar onze werkwijze blijft hetzelfde. Bedrijven die werk bij NLG neerleggen bieden zo kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen waarvoor werk niet vanzelfsprekend is. Daar zet NLG zich voor in. Daar zijn we sterk in en dat blijven we verder ontwikkelen!”

NLG neemt groenactiviteiten over

NLG neemt groenactiviteiten over

Noord Limburgs Groen

Noord Limburgs Groen

NLG haalt onderhoudsprojecten binnen

NLG haalt onderhouds- projecten binnen