Aangenaam: Rob Theelen

Aangenaam: Rob Theelen 

Sinds acht jaar werkt Rob Theelen voor Jonkers hoveniers. Hij heeft altijd mee gewerkt aan aanleg- en onderhoudsprojecten, maar sinds twee jaar is hij gespecialiseerd in Heem en GreentoColour®. Twee specialisaties die natuurontwikkeling en biodiversiteit versterken, twee specialisaties met elk een eigen verhaal.

Jonkers hoveniers staat achter natuurontwikkeling en het stimuleren van de biodiversiteit. Heem en GreentoColour® zijn twee beplantingsconcepten die deze doelstellingen ondersteunen.

Heem

Heem is een bloemenweiden concept. Deze bloemenweiden worden voornamelijk toegepast in openbaar groen en trekken veel vlinders, bijen en andere insecten. "Mensen zien Heem vaak als onkruid, maar als je het verhaal er achter vertelt worden mensen enthousiast. Het is geweldig om de vlinders er op af te zien komen en kinderen er in te zien duiken op zoek naar bloemen voor een boeket voor moeder. Zo komt groen helemaal tot leven."

GreentoColour®

GreentoColour® is toepasbaar in openbaar groen, bedrijfstuinen maar ook particuliere tuinen. Dit concept biedt veel beleving, is onderhoudsvriendelijk en daarom toegankelijk. Jonkers hoveniers hoopt dat mensen vaker gaan kiezen voor een tuin met GreentoColour®-beplanting dan voor een tuin met veel bestrating.

 

"Voorheen werkte ik incidenteel mee in Heem projecten. Sinds een paar jaar werk ik ook mee in GreentoColour®-projecten. GreentoColour® schiet als een raket omhoog. Momenteel werken we met drie personen in deze specialisatie. Mensen zijn hier heel enthousiast over. In de zomer ontstaat er een kleurentapijt van planten. Dit ziet er heel uitnodigend uit als je bijvoorbeeld een plaats of centrumgebied binnen komt rijden."

 

Rob vindt veel uitdaging in het werken aan deze specialisaties. "Het werken aan Heem of GreentoColour®-projecten is niet te vergelijken met reguliere aanleg- en onderhoudsprojecten. Bij Heem komt bijvoorbeeld veel plantenkennis kijken. Jaarlijks krijgen we verschillende cursussen met betrekking tot de toepassing van Heem of GreentoColour®. Daarnaast wisselen we ook veel kennis en ideeën uit met andere bedrijven die met deze concepten werken."