Aangenaam: Renée Hendrikx

Aangenaam: Renée Hendrikx 

Renée Hendrikx is werkzaam bij Jonkers hoveniers sinds september 2012. Zij is de 'side kick' van Mariet Jonkers en Petra Boelhouwer op de afdeling administratie. Naast deze parttime baan waarbij ze alleen op vrijdag werkt, volgt Renée een voltijd studie Educatie en Communicatie aan de Universiteit Utrecht.

Wat is je functie en wat zijn je taken?

“Omdat ik een voltijd studie doe, werk ik alleen op vrijdag en ondersteun ik Petra met administratieve klusjes. Ik voer de werkuren in en controleer ze, ik maak (concept-)facturen en als je op vrijdag belt naar Jonkers hoveniers is de kans aanwezig dat je óf Petra óf mij aan de telefoon krijgt.”

Welke opleiding volg je op dit moment?

“Al een tijd woon ik samen met Jos Jonkers, de zoon van Bart Jonkers directeur van Jonkers hoveniers. We wonen in Utrecht waar ik aan de Universiteit Utrecht de bacheloropleiding Spaanse taal & cultuur heb afgerond. Aan de Universiteit Leiden volgde ik de masteropleiding Journalistiek & Nieuwe Media en in september 2014 ben ik gestart met de tweejarige masteropleiding Educatie & Communicatie: Spaans taal & cultuur. Nog twee maanden blokken en dan heb ik nog een jaar te gaan. Mijn ambities liggen in de journalistiek en onderwijssector. Ik wil graag les geven over de Spaanse en Latijns-Amerikaanse taal, cultuur en literatuur, maar ik zie ook mogelijkheden in onderzoek en methode-ontwikkeling.”

Heb je groene vingers?

“Vroeger, zodra mijn vader zijn oude werkkloffie aantrok en de schoffel tevoorschijn haalde, stond ik binnen een half uur naast hem in vol ornaat: warm aangekleed met een versleten broek en laarzen. Zo kon ik even mijn gedachten ‘parkeren’ en bezig zijn met groen.

Ik kan niet wachten tot we zelf een tuintje of balkon hebben waar ik een groene wand vol kruidenplantjes en mooie bloempotten kan plaatsen. Ter ontspanning maak ik mijn vingers graag vies in de tuin. En ik hou ervan om veel buiten te zijn; met vrienden en familie in de tuin zitten en genieten van de langere dagen in de lente en zomer, eten in de buitenlucht en relaxen in een luie stoel met een goed boek.”

Van welke bloemen / planten hou je?

“Naar Latijnse (of Nederlandse) plantennamen moet je mij niet vragen, daar ben ik zo slecht in. Maar ik hou van de verschillende kleuren in de seizoenen. In het voorjaar de bloesem en de bollen, in de zomer uitbundige tuinen met verschillende planten, de verkleuring in de herfst en de wintergroene planten in de winter.”