Aangenaam: René Mertens – Hovenier grootschalig onderhoud

Aangenaam: René Mertens – Hovenier grootschalig onderhoud 

23 maart 2018

Het tuinseizoen is weer begonnen en zo ook de drukte in het onderhoudswerk bij Jonkers. Van maart tot en met september werken er diverse seizoenskrachten bij Jonkers om het onderhoudsteam te versterken. René Mertens is er één van. Na een pauze van zes jaar, is hij weer terug!

Leren door te doen

In 2006 begon René bij Jonkers als tractorchauffeur. “Destijds zocht ik een baan en bij Jonkers zochten ze een chauffeur voor tractorwerk. Zo rolde ik het hoveniersvak in en werkte ik mee in het onderhoudsteam. Ik volgde diverse flora- en faunacursussen en al doende heb ik het vak geleerd. Met veel plezier heb ik die jaren bij Jonkers gewerkt, hier is mijn liefde voor groen en buitenwerken geboren.”

Terug in het groen

Helaas moest René in 2012 stoppen met het hovenierswerk in verband met rugklachten, maar het groen bleef hem aantrekken. “Ik wilde graag terug het hoveniersvak in, weer naar buiten. Gelukkig maak ik sinds kort weer deel uit van de onderhoudsploeg. Hier ben ik op mijn plek. Het is mooi om de plantencyclus van zo dichtbij te kunnen volgen, elk seizoen is weer anders.”

René heeft zowel binding met planten als met klanten. “Je komt overal en je ziet veel. Af en toe maak ik wel eens een praatje met een klant. Want binding met klanten is misschien wel net zo belangrijk als binding met het groen. Ik probeer daarom ook elke klantenwens zo goed mogelijk tot uitvoering te brengen.”

Tuinonderhoud

Onderhoud

onderhoudsteam

Onderhouds -team

Tuinklussen maart

Tuinklussen maart