Aangenaam: Martijn Neelen

Aangenaam: Martijn Neelen  
All round hovenier 

Jonkers hoveniers biedt een breed pakket aan diensten en producten. Van aanleg tot onderhoud, van daktuinen tot zwemvijvers. Het is daarom belangrijk om all round hoveniers binnen het team te hebben die breed inzetbaar zijn. Eén van deze all round hoveniers is Martijn Neelen.

Martijn Neelen studeerde hovenier niveau 4 bij het Citaverde College in Roermond. Na een aantal andere groen gerelateerde werkplekken, kwam hij in maart 2014 in dienst bij Jonkers hoveniers. "Het werk dat ik doe is erg afwisselend, en ik werk in een leuk team. Ik ben begonnen met het aanleggen van daktuinen, maar inmiddels ben ik all round inzetbaar."

 

Het leukste project waar Martijn tot nu toe aan gewerkt heeft, was de aanleg van de daktuin bij Leim in Maastricht: "Het was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met het Optigroen daktuinsysteem. Aan dit systeem moest ik even wennen, maar ik leer graag bij. De technieken die je gebruikt bij de aanleg van een daktuin zijn heel anders dan de technieken bij de aanleg van een reguliere tuin. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de ondergrond, daar kun je niet zomaar een schop in zetten. Ook de opbouw van een daktuin is heel anders dan die in een gewone tuin. Dat vind ik erg boeiend.''