Aangenaam: Marco Köster hovenier natuuronderhoud

Aangenaam: Marco Köster hovenier natuuronderhoud 

September is de maand waarin fruitbomen en hagen gesnoeid kunnen worden. Dit zijn werkzaamheden die met name via RANOX natuuraannemer bij Jonkers terecht komen. Marco Köster is sinds mei in dienst bij Jonkers en is gespecialiseerd in dit snoeiwerk. Na 1,5 jaar uit het vak te zijn geweest, is hij blij dat hij nu weer lekker in de natuur aan de slag kan.

Fruitbomen snoeien: een vak apart

Marco leerde het hoveniersvak op het CITAVERDE College. Daarna werkte hij verschillende jaren bij hoveniersbedrijven. “Ik werkte voornamelijk in het onderhoud bij mensen thuis in de tuin. Hier deed ik veel snoeiwerk van bomen en hagen. Op een gegeven moment kwam ik terecht bij RANOX. Fruitbomen snoeien was totaal nieuw voor mij. Mijn collega John Schaakx leerde mij hier destijds veel over. Uiteindelijk kon ik dit werk zelfstandig oppakken, die persoonlijke ontwikkeling met behulp van collega’s is leuk.”

Jonkers: het hele hoveniersvak

Marco is 1,5 jaar uit het vak geweest, maar werd dit voorjaar getipt door John Schaakx dat Jonkers op zoek was naar personeel. “Ik heb altijd met veel plezier bij RANOX gewerkt. Dit werk wordt nu via Jonkers uitgevoerd. Ik heb dan ook meteen gesolliciteerd. Ik werk vooral voor RANOX-projecten maar Jonkers behelst veel meer specialismen. Hier kan ik het hele hoveniersvak uitoefenen. Zo heb ik bij Jonkers aan een daktuin mee mogen werken, dat vond ik erg interessant.”

In de natuur

Marco is blij dat hij weer terug is in het vak. “Het mooie aan het hoveniersvak is dat je altijd in de natuur bezig bent. Je bent lekker buiten aan het werk en je komt op plekken waar niemand anders komt. Het leukste om te doen is het aanleggen van tuinen en het zaagwerk. Je maakt elke keer weer mensen blij en behaalt zo veel eer aan je werk. Dat maakt het werk mooi.”

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Fruitbomen

Fruitbomen snoeien is vakmanschap

Ranox

RANOX natuuraannemer

RANOX samenwerking

Samenwerking met RANOX