Aangenaam: Jules Laureijs

Aangenaam: Jules Laureijs 

Jules werkt bij Jonkers hoveniers sinds augustus 2013. Zijn werk bestaat met name uit het aanleggen van tuinen. Maar hij springt ook wel eens bij in het onderhoud. “Ik draai mijn handen nergens voor om, maar het aanleggen van tuinen, daar heb ik het meeste lol in. Alles wat trendy en dus nieuw is, daar vind ik mijn uitdaging in”, vertelt Jules.

Jules heeft het erg naar zijn zin bij Jonkers hoveniers: “Ik wil dit werk zo lang mogelijk blijven doen, al is het fysiek soms zwaar. Daar houd ik wel van. De ene dag werk ik zelfstandig, de andere dag in een team. De afwisseling en de buitenlucht maken mijn werk leuk. Ik hou er ook van om de klant tevreden te houden.”

Een groene tuin

Ook thuis heeft Jules zijn handen flink uit de mouwen gestoken: “Sinds twee jaar woon ik samen met mijn vriendin. Ik heb onze tuin flink aangepakt, hij is nog niet helemaal klaar. In de oude tuin lagen verschillende soorten bestrating; het was een grote lappendeken. Ik heb hem veel natuurlijker gemaakt met een vijver, plantenborders, gazon en er staat een slaapboom (Albizia) in. Deze boom blijft klein en heeft veel sierwaarde. In het voorjaar ga ik de borders beplanten, met onder andere siergrassen. Ik kijk er nu al naar uit!”