Aangenaam: Hanneke Hendrikx

Aangenaam: Hanneke Hendrikx 

05 september 2017

Hanneke werkt sinds 1 juni 2017 bij Jonkers hoveniers als boekhouder. Haar werkzaamheden bestaan onder andere uit het boeken van inkoopfacturen, loonverwerking, het opstellen van de boekhouding en in de toekomst wordt zij KMV-manager. Deze afkorting staat voor kwaliteit, milieu en veiligheid. Wij vroegen Hanneke naar haar affiniteit met cijfertjes.

“Ik hou ervan als alles zwart of wit is. Grijze gebieden of een kunstzinnig beroep dat past niet bij mij”, vertelt Hanneke. “Ik heb de studie HBO bedrijfseconomie gevolgd, omdat ik graag met cijfertjes werk. Ik vind het leuk om verbanden te leggen en zie er een uitdaging in om ervoor te zorgen dat alles cijfermatig klopt. Ik hou er ook van om gestructureerd te werken en me ergens in vast te bijten.”

Administratie van A tot Z

Voordat Hanneke bij Jonkers aan de slag ging, was zij zeven jaar werkzaam als assistent accountant bij Koenen en Co: “Ik heb het daar enorm naar mijn zin gehad. Echter bij een accountantskantoor verzorg je de boekhouding voor veel verschillende bedrijven. In het begin vond ik dat juist leuk, maar gaandeweg de jaren zag ik in dat je daardoor maar heel oppervlakkig bij elk bedrijf betrokken bent. Bij Jonkers hoveniers kan ik me toeleggen op de complete administratie en de diepte in gaan. Dit is een leuke uitdaging, die ik wel zie zitten.”

Toezicht op certificeringen

“Mijn toekomstige taken als KMV-manager houden in dat ik me verdiep in alle regelgeving en procedures rondom de certificaten die Jonkers heeft op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Ik ga erop toezien dat we aan alle regels en wetten voldoen die verbonden zijn aan deze certificeringen. Ik zal audits gaan begeleiden en de administratie rondom de certificaten gaan beheren. Ik zie dit als een interessante aanvulling op mijn werkzaamheden als boekhouder.”

Hollandse humor

Als Hanneke niet aan het werk is, brengt ze graag haar tijd door met haar partner Rick en hun twee kinderen Brent (4) en Eva (2). Ik kan enorm genieten van een middagje fietsen, in de speeltuin of een dagje dierentuin. Rick en ik hebben een grote gezamenlijke hobby: films kijken. Waar ik heel graag naar kijk zijn Nederlandse komedies”, zegt Hanneke lachend. “Ik hou van de Hollandse humor en de directe vaak ongecensureerde manier van filmen. Mijn favorieten zijn onder andere De Surprise, Hartenstraat en Ja ik wil”.

Mariet Jonkers

Aangenaam: Mariet Jonkers

Over Jonkers

Over Jonkers hoveniers

Petra Boelhouwer

Aangenaam: Petra Boelhouwer