Aangenaam: Dennis van Hooren

Aangenaam:  
Dennis van Hooren 

Dennis van Hooren werkt sinds 1 februari 2017 als Ranox-projectleider bij Jonkers hoveniers. Dennis is gespecialiseerd in ecologie. Hij is een liefhebber van wilde planten en dieren. Buiten in de natuur bezig zijn, is dan ook een hobby van hem. Maak kennis met Dennis!

Na de MBO-opleiding Bos- en natuurbeheer studeerde Dennis verder op HBO niveau aan de opleiding Natuur-en landschapstechniek in Velp. Hij specialiseerde zich in ecologie en startte in 2012 zijn eigen bedrijf in ecologisch advies. “Mijn netwerk was klein, dus toen Johannes mij vroeg bij RANOX natuuraannemer te komen werken, hoefde ik niet lang na te denken”, vertelt Dennis.

 

Van bosrandbeheer tot het monitoren van amfibieën

De projecten die Ranox in beheer heeft, variëren van bosrandbeheer tot het ophangen van vleermuiskasten, van het monitoren van amfibieën bij een poel tot het snoeien van fruitbomen. “Het werk is heel divers, dat past bij mij", zegt Dennis. "Als projectleider krijg ik alle aspecten mee en ik houd rekening met alle belangen. Ik zet de juiste mensen en middelen in op de juiste plek. Dat is de uitdaging waar ik telkens weer veel plezier aan beleef. Ik ben blij dat ik onder de vlag van Jonkers hoveniers al dit goede werk kan voortzetten.”

 

Bushcraften

In zijn vrije tijd is Dennis ook vaak in de natuur te vinden: “Een van mijn hobby’s is bushcraften. Hierbij ga je met een klein groepje de natuur in en leer je elkaar technieken waarmee je kan overleven in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan vuur maken, hutten bouwen en messen maken.”

 

In de toekomst wil Dennis graag meer leren over de specialismen van Jonkers hoveniers, met in het bijzonder Heem natuurontwikkeling. “Heem biedt kansen in de ontwikkeling van natuurgebieden, dit sluit mooi aan op mijn ecologische kennis. Ik kan er zeker nog het een en ander van leren.”

Bekijk ook eens deze pagina's: 

bloemenweiden

Natuur ontwikkeling

Ranox

Ranox natuuraannemer

Ranox projecten

Projecten Ranox natuuraannemer