Aangenaam: Benjamin Cremers en Dominique Joosten

Aangenaam:  
Boomverzorgers Benjamin Cremers en Dominique Joosten 

Hovenierswerk is een vak apart, zo ook de verzorging van bomen. Benjamin Cremers van Tree of Life Services uit Venlo en Dominique Joosten van Joosten Boomverzorging uit Molenhoek zijn twee vakbekwame boomverzorgers die Jonkers hoveniers regelmatig inhuurt om specialistische werkzaamheden omtrent bomen uit te voeren.

Benjamin Cremers (links op bovenstaande foto) is boomverzorger sinds 1998. Zijn interesse voor dit vak ontstond toen hij nog een kleine jongen was en hij zijn opa vaak meehielp in de boomgaard: “Als kind klom ik in de bomen van mijn opa en hielp hem met fruit plukken en de bomen snoeien. Mijn groene vingers komen niet van een vreemde, dit gaat al vier generaties terug”, vertelt Benjamin. “Mijn overgroot opa was veldwachter, mijn opa was hoofdkanselier in Montfort en mijn vader was aannemer in het groen bij Rijkswaterstaat. Bij Jonkers hoveniers voer ik alle werkzaamheden uit rondom boomverzorging. Denk aan grote bomen snoeien en vellen en een stukje advies.”

 

Dominique Joosten heeft in 2012 in dienst van Jonkers hoveniers gewerkt alvorens hij in 2013 besloot om als zelfstandig ondernemer verder te gaan: “Ik hou van een stukje uitdaging en vrijheid in mijn werk. Ik ben een eigenzinnig persoon en die eigenschap komt als zelfstandig ondernemer goed van pas”, zegt Dominique. “Ik koos voor het vak boomverzorger omdat ik wel hou van een beetje spanning. Bomen snoeien is niet geheel ongevaarlijk én ik hou van de lichamelijke inspanning. Ook buiten werken doe ik graag en ik hou van bomen. Veel mensen zien bomen als straatmeubilair: In de zomer zijn ze mooi maar zodra de bladeren vallen begint men te klagen. Veel mensen zien niet de complete schoonheid en het effect van een boom. Elke boom heeft een eigen ecosysteem: er leven dieren in, een boom zuivert de lucht, zorgt voor verkoeling. Dat vind ik mooi.”

 

Benjamin en Dominique beschikken ieder over alle materialen om hun vak professioneel uit te kunnen voeren. “Als we grote machines nodig hebben huren we die voor een dag in”, vertelt Banjamin. “In de toekomst wil ik graag groeien met mijn bedrijf en eventueel enkele mensen in dienst nemen. In bomen klimmen is erg intensief, dat doe je niet tot je 65ste. Al ben ik nu 43, je moet toch langzaam je toekomstplannen uitdenken en daar naartoe werken.” Dominique is 24 en heeft voorlopig niet de ambitie mensen in dienst te nemen. Ik werk pas een paar jaar voor mezelf en het bevalt me goed als ZZP’er.”

Vrije tijd

Wanneer beide heren niet aan het werk zijn hebben ze ieder zo hun hobby’s: “Ik werk graag in mijn tuin ter ontspanning”, vertelt Benjamin. “In je eigen tuin voel je geen werkdruk, het geeft me rust.” Dominique werkt als vrijwilliger bij de politie: “Ik word ingezet op alle voorkomende werkzaamheden, zoals surveilleren bij evenementen, verkeerscontroles, de openbare orde handhaven en woningen controleren tijdens vakantieperiodes. Het is een soort tweede baan waar ik ook veel plezier aan beleef.”

 

Jonkers hoveniers is erg blij met de hulp van deze twee professionals op het gebied van boomverzorging. Ze vullen het team mooi aan en staan met veel toewijding en deskundigheid klaar voor iedere klus. In de combinatie met deze boomverzorgers kan Jonkers hoveniers u helpen met al uw boomklussen.

Benjamin en Dominique aan het werk bij de Familie van Lin in Venlo 

boomsnoei

boomkap

boomkap

boomkap

Misschien zit hier nog een interessant artikel voor u bij 

boom snoeien

Tuintip: bomen snoeien

perenboom

Plant v/d maand: Perenboom

van lin venlo

Particuliere tuin Familie van Lin